FC Fredericia havde tirsdag inviteret til kick-off møde hos AUDI Fredericia, hvor FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, holdt foredrag og samtidig havde en velset overraskelse med.

Klokken 17:00 var folk klar i koncerencelokalet hos AUDI Fredericia. FC Fredericia-direktør Stig Pedersen lagde ud med at give ordet til Claus Steinlein, der straks lagde ud med at sige, at han havde en gave med, men som de fremmødte måtte vente med at få præsenteret.

FC Fredericia kick-off-møde hos AUDI Fredericia. 4. september 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Steinlein holdt et medlevende foredrag, hvor han fortalte om FC Midtjylland som fodboldklub, men til at starte med kommenterede han på weekendens TV-duel med Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech

”Den sidste jeg snakkede med sagde op, så jeg håber, at det går bedre nu,” lød den første bemærkning fra Steinlein med henvisning til, at Bech mandag sagde op i Brøndby IF og fortsatte:

FC Fredericia kick-off-møde hos AUDI Fredericia. 4. september 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Jeg var mere nervøs til tv-duellen med Troels Bech. Med hans retotrik, var der nerver ude på trøjen, men jeg overlevede og han har heldigvis sagt op.”

Efter at have fanget de omkring 100 fremmødte med den medlevende indledning, fortalte han om FC Midtjylland, der blev stiftet i 1999.

“Selve fusionen var aldrig blevet til noget, hvis vi ikke fik sportslig succes, fordi mange synes, at det var en dårlig idé. En der hedder Broder lavede pølsevognsindsamling mod fusionen, men siden fik Broder en søn på akademiet, og så synes han også, at det hele var godt,” fortalte Claus Steinlein med sit velkendte smil.

Et af de vigtigste skridt i FC Midtjyllands historie var det nye stadion, som blev indviet i 2004.

“Det kan rumme det vi drømmer om. Vi havde tilskuergennemsnit på 2.500 ude i Ikast, hvor der var traktortræf med Don Ø. Det var et billede af FCM som en bondeklub med et bondestadion. Ved indvielsen vandt vi mega stort, og de første 30 kampe på stadion, tabte vi ikke,” sagde Steinlein og fremhævede Mohammed Zidan, der spillede en rigtig stor kamp til åbningen af MCH Arena.

En anden stor ting fra 2004, der den i dag kommer FC Fredericia til gode, er det midtjyske akademi.

AUDI Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
AUDI Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Akademiet startede i 2004. Det er også gået godt. Vi blev inviteret til Frankrig af DBU. De inviterede de bedste 20 klubber i talentregi. Lynge Jakobsen (AaB’s daværende sportsdirektør) og Holmstrøm (Niels Christian, tidligere sportsdirektør i FCK, red.) var blandt andet af sted. Flemming Broe og jeg tog af sted for os. Vi prøvede at hente Mike Jensen til akademiet. Vi snakkede med Henrik Jensen, Mikes far, Brøndby var klart nr. 1 på talentudviklingen. Henrik grinte og sagde: Har du tabt sutten? Hvad han hos jer? Vi gik dog all-in på akademiet og i særdeleshed  satsede vi nigeriansk,” fortalte Steinlein og kom ind på et par sjove oplevelser med de nigerianske spillere:

“De kom som 16-årige, og havde en helt anden kultur. Til den første jul boede de alene. Jeg handlede med dem. Jeg kom i SPAR med indkøbsvogn og spørger dem, hvad de kunne tænke sig at spise til morgenmad; og så ville de have cornflakes. Der lå cornflakes i mine to indkøbsvogne. Jeg sagde, ahhh vi sætter lige noget tilbage. De lugtede til maden rundt omkring i butikken. De satte den tilbage, hvis der havde gået en gammel dame bagved, så ville hun kalde dem uartige, selvom der ikke var onde hensigter med det,” sagde FCM-direktøren og kom med endnu en fortælling:

“Vi havde glemt at lære dem at klippe negle. En spiller havde taget en brødkniv og skåret en neglen af. Hvor skulle han have lært negleklipning fra?”

Det hele har dog ikke været en dans på roser. FC Midtjylland var tilbage i 2014 i store økonomiske problemer, men Matthew Benham blev redningsmanden, da han via kontakt med den tidligere FC Midtjylland-træner Rasmus Ankersen, der er i Brentford, købte FC Midtjylland.

“Ankersen ringede i januar. Det var som om gud ringede, det var et kald fra de højre magter. Har han penge nok, kan vi finde ud af det. To dage efter sagde han, at han kom søndag. Han var klar til at lægge 100 millionerkroner i FCM, sådan begyndte overtagelsen. Om sommeren var jeg på ferie. Jeg blev ringet op og fløj hjem for at skrive under. Jeg fløj hjem via London, og så sagde Ankersen, at jeg kunne flyve med dem, hvis jeg kom til Luton. Der stod et privatfly, der fløj os til Karup. Der gik det op for mig, at vi altså var ved at sælge til Benham.”

Præsentation af ny spiller og spillertruppen

Nu tilbage til gaven. Claus Steinlein holdt sit ord og i slutningen af hans taletid kaldte han en, som han egentlig helst ville kalde Zuma med reference til den tidligere FCK-stjerne, op på scenen. Personen var Chuma Anene, som FC Fredericia har skrevet under på en kontrakt med frem til nytår, og som efterfølgende tiltræder i FC Midtjylland. Læs historien her.

Efterfølgende var det tid til, at FC Frederica-træner Jonas Dal tog ordet og med humor præsenterede han spillertruppen, inden det til sidst var tid til at nyde en omgang tapas og netværke.

Annonce