Forside Erhverv Overgaard Wood – en oase af planker

Overgaard Wood – en oase af planker

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN besøger virksomheden Overgaard Wood, som har til huse i Herslev. Vi er ude på landet, her er træ overalt og lyden af sav er dagens radiokanal.

Det er ikke, hver dag, at jeg er i Herslev og det viser sig at være en fejl, Herslev Landevej er en smuk rute og min gps viser mig ind til en stor gård. Det er på Herslev Kirkevej 67, at Overgaard Wood har lejet sig ind.

Jeg kører rundt om gården og så er man pludselig ikke i tvivl om, at det er her Overgaard Wood holder til. Her er træ over alt og der er aktivitet ved saven, hvor en stor træstamme af Douglastræ er ved at blive til planker.

Store stammer. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Inde i den store længe er der flere maskiner og her tager vi en snak med ægteparret Leon og Helle Overgaard Kristiansen som sammen med deres søn Frederik driver Overgaard Wood.

Helle fortæller mig om hvordan det gik fra hobby, til firmaet LOK-Lister og sidenhen Overgaard Wood. Da sønnen Frederik kom med, steg ambitionerne og nu sigter de højere og leverer planker af kvalitetstræ.

Planker klar til kunder. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Det er hovedsageligt planker, vi leverer, det er specialplanker som folk gerne vil have. Vi leverer både til private kunder, som laver til sig selv, men også til snedkerere. Efter, at flere har lært os at kende, har vi fået flere små snedkere som har fået cvr, som laver borde til salg. Det at vi har fået en tørrestue gør, at vi kan levere mere og hurtigere, så derfor arbejder vi nu mod at sælge mere B2B”, siger Helle.

“Den planke her er faktisk fra en baghave, det er der hvor vi har nogle tråde ude ved nogle gode folk som hjælper os med at finde de der lidt sjove store træer. Sådan et træ som den her planke er savet fra den er cirka 120 år gammel”, siger Leon.

Leon fortæller, at de lige har købt en Douglasstamme på 1.25 meter, det er helt uvirkeligt, når man ser de mange planker, at vi har så store træer i Danmark. Det kræver også en del specialværktøjer og her kommer man ikke langt med motorsaven hjemme fra skuret.

Leon med den næststørste motorsav, de har. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

En gamechanger for Overgaard Wood er, at de nu har fået en tørrestue, det gør at de kan fremskynde tørringen betydeligt. Når man får træet hjem er det betegnet som grønt træ, og så bliver det skåret og plankerne ligger til tørre i flere år.

“Nu tager det alt efter træsort fra 6 uger for Douglas til 3 måneder for eg. Den tid gør, at vi begynder at kunne have træ på lager til business”, siger Helle.

Tørrestuen hos Overgaard Wood. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Vi producerer også plankebordende, hvis det er en kunde, der efterspørger det, men hovedsagligt leverer vi plankerne. Vi kan også det andet, fordi vi har maskineriet til det. Vi har et link på vores hjemmeside under priser, hvor man kan gå ind og se alle de specialplanker, vi har til salg, billeder, mål priser, og hvad det er for en træsort. Vi står også til rådighed med hjælp, guidning og vejledning til de kunder der kommer og køber en planke her”, siger Helle.

Opskårne planker til tørring. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Overgaard Woods er meget taknemmelige over den hjælp, de har fået hos Business Fredericia. Det startede med et infomøde med Stephen Bihl, det har udmøntet sin i mange møder og besøg fra Benedicte Mejrup, som begge er erhvervsrådgivere.

“Benedicte er god til at komme forbi og give os opgaver, vi er meget glade for samarbejdet, det hjælper os og gør vores virksomhed stærkere”, siger Helle.

En af varemærkerne hos Overgaard Woods er, at de er dedikerede og vilde med træ, inden jeg går har Leon også lige en sidste ting, jeg skal se.

Helt nysavet træ. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Den stamme her er lige skåret“, siger Leon og fortsætter, “tænk engang det er første gang, at det ser dagens lys”

Det er lige nøjagtigt denne dedikation, de har hos Overgaard Woods.

http://eventc.dk/events/94-midt-om-natten-og-padlock-chain
DEL