Lørdag klokken 00:31 meddelte TREFOR, at der er kogeanbefaling, der dækker store dele af Fredericia. Vi giver her et overblik i sagen.

Lørdag morgen talte vi med vandforsyningschefen i TREFOR Vand, Lars Skjerning, og han sagde, at kogeanbefalingen gælder i minimum et døgn.

Det blev konstateret, at der var alt for mange colibakterier i vandet, og derfor er der i løbet af i dag taget nye prøver, og den procedure gentog sig her til aften. Fra prøven er indleveret går der 24 timer til resultatet er tilgængeligt.

Lørdag aften meldte TREFOR ud, at der går 18 timer med at få analyseret de prøver, der er taget i løbet af i dag. TREFOR udtalte i den forbindelse, at det er deres første prioritet at få ophævet kogeanbefalingen.

Området der er ramt af kogeanbefalingerne er blandt andet Snoghøj, Erritsø i området omkring Kystvejen, Erritsø i området omkring butikstorvet og centrum af Fredericia. Kogeanbefalingen gælder kun kunder hos TREFOR.

Som følge af de for mange colibakterier har en række virksomheder i Fredericia reageret. Det gælder blandt andet Carlsberg, der helt har lukket ned for produktionen. Hos Arla i Taulov er man ikke ramt af kogningsanbefalingen, men man har alligevel taget forholdsregler og tager derfor ekstra prøver. Hos cafeerne i byen har man også reageret, og man kan her læser, hvordan man håndterer situationen på Kurt’s Kaffebar og Café Mums.

Følg med på Fredericia AVISEN, hvor vi løbende kommer med nyt i sagen.

Hvad er en kogeanbefaling?

En kogeanbefaling bliver udstedt af kommunen i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er en anbefaling, der udstedes efter en faglig vurdering, ofte på baggrund af vandprøver, der ikke overholder de normale grænseværdier for bakterier i vandet. 

Vandet betragtes som kogt, når det har spilkogt, dvs. kogt så det bobler, i ca. to minutter. I tilfælde af indtagelse af vand, der er omfattet af en kogeanbefaling anbefals, at du ophører med indtagelse og følge anbefalingerne fremadrettet. 

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Brian Magnussen
Brian Magnussen
5 måneder siden

Skal vandet nu koges ? Er de allerede begyndt at dumpe slam fra kolding ?