Fredericia AVISEN taler med Fyns Internat, som hvert år modtager 1300 killinger som efterladt. Det er ofte et spørgsmål om timer, før killingerne dør, otte kattekillinger blev reddet på en rasteplads ved Fredericia.

Vi taler med lederen fra Fyns Internat, Lene Frahm, som kan fortælle, at det de ser på Fredericiavej desværre sker på ugentligt basis.

“Vi modtager 1300 killinger, det er året rundt fra maj til december, der er sene små killinger i år, da sommeren har været lang og efteråret varmt. Når killinger er så små, kan de ikke regulere deres kropsvarme, så det er et spørgsmål om kort tid, før de dør når de efterlades. De helt små dehydrere, da de er vant til mad fra deres mor, hver tredje time, uden mad slår deres organer fra og de dør”, siger Lene.

killing
Foto: Fyns Internat

En kat skal først fra sin mor, når den er tolv uger gammel, så har den lært den nødvendige for at kunne klare sig selv. Lene ville ønske, at flere folk neutraliserede deres katte, så de ikke fik uventede katte, de ikke kunne komme af med. Selvfølgelig er der også hele overvejelsen, om man overhovedet skal have kæledyr.

Hos Fyns Internat har de 130 plejefamilier til killingerne, for nogle af plejefamilierne er det et fuldtidsjob, da killingerne skal have flaske hver tredje time. Andre familier kan have dem fra seks uger i pleje, da de selv kan spise, kan man godt være på arbejde imens.

“Når killingerne kommer tilbage til os er de 12 uger, så neutraliserer vi og øremærker dem. Så får de orme- og loppekur. De koster 1150 kroner hos os, det er meget billigere, end hvis man skal have en gratis killing til dyrelægen for de nævnte ting. Men sørg nu for at neutralisere kattene”, siger Lene.

Grundet til artiklen er et Facebook opslag fra Fyns Internat hvor de skriver:

8 SMÅ PELSKUGLER DUMPET I BEDROLLERS😪

I dag blev disse 8 skønne små dumpet i 2 bedrollers på en rasteplads på Fredericiavej ved Fredericia. Vi vurderer der er tale om 2 forskellige kuld, nogle på 6 uger og nogle på 3 uger. Kender du dem – må du gerne sende os en pb. Vi politianmelder naturligvis – for det bliver aldrig i orden at dumpe uønskede killinger. Aldrig!

De har brug for deres mødre til de er 12 uger.

Nej, det stopper aldrig. Og nej – vi har stadig hamrende travlt.
Alene i dag har vi modtaget 12 killinger og en missemor
Alle er på vej ud i vores fantastiske plejefamilier. Og nej, de kan ikke reserveres på forhånd. Internatet bugner af rejseklare killinger, som er kommet retur fra plejefamilier og som lige nu har brug for at du adopterer

Del gerne. Og stop ALDRIG med at fortælle venner, bekendte, naboer og andre – at de skal sørge for at få neutraliseret deres katte. I denne sæson – som ingen ende vil tage – har vi dag efter dag modtaget i hundredvis af uønskede killinger.