I dag offentliggøres den nye Michelin-guide, og gætterierne er som sædvanlig godt i gang. Men lige nu er en helt ny spiller på den danske madscene i gang med at højne det kulinariske niveau med hjælp fra tidligere Michelin-kokke – og det er noget af en dark horse!

Det drejer sig nemlig om DFDS-restauranten Marco Polo.
En skibsrestaurant?! Ja, du hørte rigtigt.

Folkene bag Marco Polo drømmer om at gøre deres
restaurant endnu bedre – og næste skridt er – måske – stjernerne. Holdet bag Marco Polo har nemlig sat sig for at se, hvor tæt de kan komme på drømmen om en Michelinstjerne.
Men kan en skibsrestaurant virkelig bryde de normale rammer og lave mad på Michelin-niveau?

Restaurant Marco Polo har tænkt sig at lave et helt nyt
køkken og et helt nyt menukort, som lever op til den
tårnhøje standard, der kræves for at lege med i det fine
selskab.

”Vi synes selv, vi har et rigtig fint niveau i Marco Polo, men
vi kunne godt tænke os at løfte det til noget endnu højere.
Faktisk har vi fået den vilde idé, at vi skal op på et niveau,
som er Michelin-kvalitet. Nu må vi se, om ambitionen holder”, siger Kevin Thyge Helsinghof, global sales director hos DFDS.

Marco Polo har ansat den tidligere Noma-kok Søren Westh
som konsulent til at hjælpe dem på vej mod en restaurant i
den kulinariske topliga. De har også suppleret deres
køkkenpersonale med flere kokke og ansat en helt ny
køkkenchef, nemlig Christian Mortensen, som før har været
køkkenchef på Kul i Kødbyen og The Paul i Tivoli, som
holdt en Michelin-stjerne i 7 år.

”Ambitionerne for den nye Marco Polo er ikke små. Men det
kommer udfordringerne heller ikke til at være – især hvis de
vil op i restauranternes topliga. Omgivelserne er udfordrende. De er på vand. Der er to både, så det er to restauranter med i alt fire hold, der hver arbejder 14 dage af gangen, der skal trænes og oplæres. Og når man vil lave storslåede kulinariske oplevelser, betyder omgivelserne også rigtig meget”, siger Søren Westh.

Restaurant Marco Polo åbner med nyt menukort den 1. maj
2018. Et filmhold vil følge processen frem til den store dag.

Om Søren Westh

Søren Westh har været på Noma i otte år. Indimellem var
han på den tre Michelin-stjernede Restaurant Per Se i New York og en sæson i Barcelona for at arbejde på den legendariske tre Michelin-stjernede Restaurant elBulli. I Noma-årene arbejdede Søren Westh derudover på Nordic Food Lab. Siden 2012 har han været selvstændig samt partner i The Standard Copenhagen. I november 2017 etablerede han det nye firma .506, der laver mad efter bæredygtige principper. Derudover er han med i Vatikanets
tænketank, som arbejder på at ændre klimakrisen inden 2030.