Vejle Musikteater uropfører, i samarbejde med Black Box Dance Company, danseforestilling om verdenskendt vejlenser: “The Danish Girl”.
Danseforestillingen “The Danish Girl” bygger på romanen med samme titel, skrevet af forfatteren David Ebershoff. Samme roman er senere blevet filmatiseret og belønnet med en Oscar i 2016. Roman og film handler om vejlenseren Lili Elbe, som omkring 1930 blev den første person i verden til at underlægge sig en kønsskifteoperation.

The Danish Girl opsættes for første gang nogensinde som danseforestilling. Som de første i verden præsenterer Holstebros internationalt anerkendte dansekompagni Black Box Dance Company, i samarbejde med Vejle Musikteater, som co-producent, forestillingen THE DANISH GIRL.

I 1931 fik Lili Elbe som den første transkønnede kvinde i verden foretaget en kønsskifteoperation. På trods af tiden og alt, der var imod hende, kæmpede hun med mod og beslutsomhed for at kunne leve som sit sande jeg.
Den ekstraordinære og rørende fortælling om Lili Elbes kamp for at blive anerkendt som den kvinde hun var og lægge fortiden som billedkunstneren Einar Wegener bag sig bliver på fængende, poetisk og samtidsrelevant vis fortalt gennem dansen, når THE DANISH GIRL indtager scenen i Store Sal i Vejle Musikteater.

Oscarvinder

Produktionen er frit baseret på bestsellerromanen af samme navn skrevet af den amerikanske forfatter David Ebershoff – romanen, der også blev til en Oscarvindende film i 2015. Black Box Dance Company har som de første nogensinde fået rettighederne til at omdanne denne bevægende roman til en danseforestilling.

Hovedroller

I hovedrollen som Lili Elbe vil den exceptionelt dygtige danser Bjørk-Mynte Paulse med sin levede erfaring som transkvinde tilføje rollen en dimension og dybde, der gør dette værk endnu mere samfundsrelevant og betydningsfuldt.
Sammen med Black Box Dance Company står en af Nordeuropas bedste og mest prisvindende koreografer, Tim Rushton, for at skabe en indlevende og flot danseforestilling, der er i stand til at udtrykke de store følelser, som THE DANISH GIRL indeholder.

Aldersgruppe fra 12 år.

Medvirkende

Bjørk-Mynte Paulse, Giorgia Reitani, Jasmine Gordon, Juame Luque Parellada, Jon Ipina, Elena P. Nielsen og Mikkel Alexander Tøttrup
Iscenesættelse/koreografi Tim Rushton
Musik/lyddesign Christian Tronhjem
Scenografi/lysdesign Sarah Fredelund
Kostume Åsa Gjerstad
Foto Ditte Chemnitz


0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer