Midt i den danske medaljerus ved OL i Rio har vi fået et bemærkelsesværdigt dansk sportsresultat i svenske Strömstad. Maja Møller Alm kan for andet år i træk kalde sig verdensmester i orienteringsløb på sprintdistancen!

”Det er en utrolig flot præstation af Maja Møller Alm. Maja er ikke bare en verdensklasse orienteringsløber. Hun er samtidig et mønstereksempel på en dual carrer-atlet, i det hun ved siden af sin eliteidrætskarriere følger et krævende tandlægestudie på Århus Universitet. At Maja så ikke bare én gang, men to gange i træk formår at vinde VM-guld, er imponerende,” siger Team Danmarks direktør Lone Hansen.

Dansk Orienterings-forbund har i en årrække arbejdet yderst professionelt med at optimere talent- og elitestrukturen omkring elitecentret i Århus. Det arbejde fik lidt af en kulmination ved sidste års VM, hvor Danmark tog hele 4 guldmedaljer, og at der igen i år er VM-guld til de danske O-løbere viser, at sidste års succes ikke var tilfældig.

– Herfra skal lyde et kæmpe tillykke til Maja Møller Alm og til Dansk Orientering-Forbund, ikke mindst Landstræner Lars Lindstrøm og alle omkring elitecentret i Århus, oplyser Team Danmark i deres pressemeddelelse.