På vej til et andet ærinde kører vi på Strandvejen forbi den grund, hvor der i Februar 2016 var totalt kaos. En væltet silo med gødning og brand i tanke med palmeolie satte for en periode Fredericia på den anden ende. Det går fremad på brandtomten, hvor der bliver arbejdet på højtryk.

Jeg husker selv dagen som var det i går. Først hørte jeg et brag, men de kommer ofte fra havnen, så det tænkte jeg ikke yderligere over. Senere kom sirener – og de stoppede ikke. Der kom breaking på alle medier, og Facebook svømmede med voldsomme billeder.

Foto: Fredericia AVISEN

Brandbilerne var mange og røgen var tyk. Man kunne på lang afstand se den sorte røg stige op fra havnen. Alt trafik var lammet, og undervisningen på Fredericia Gymnasium blev aflyst.

Den store brand fik store konsekvenser for siloerne der, som det ses på billedet, ikke havde det voldsomt godt. Heller ikke miljøet havde så godt af katastrofen.

Men Fredericia kan nu snart komme videre. Siloerne er rykket ned, og der bliver arbejdet på højtryk med pladsen. Lige nu kan man fra Strandvejen nyde udsigten over vandet, imens CJ Anlæg arbejder med grunden.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN