Lad os starte et sted. Det er sundt at være politisk uenige og belyse problemstillinger fra mange sider, så man i sidste ende kan lande det eftertragtede kompromis i demokratiets kunst.

Men det er ikke, hvad der sker lige nu. Som tidligere skrevet i en leder, så kender ingen fremtiden, ej heller hvilke strategier, der er rigtige i denne tid. Vi er den alvorligste sundhedskrise i nyere tid, og sammenlignerne med den usynlige krig er eksplicitte og et valid grundlag.

Men politisk uro er det sidste befolkningerne i verden har brug for. Derfor er der brug for, at verdens ledere samler retorisk i stedet for at splitte.

Lad os rejse væk fra det amerikanske fokus og til Danmark. Den danske politiske kultur har altid været præget af den humoristiske ironisk debatkultur, hvor det alvorlige kunne gribes fra adskillelige vinkler og på talerstole, ølkasser og arbejdspladsen diskuteres og evalueres.

Det sker heldigvis stadigvæk, men med magt følger også et stort ansvar – og her kappes millioner af kloge vælgere på medierne om, hvem der har ret, og sprogbruget er ikke humoristisk eller ironisk.

Det er hadsk.

Historisk præferencer med sammenligning fra Staunings tid tjener kun nytte, hvis man rent faktisk kan sin historie og har den viden, at man netop samarbejdede bredt politisk, inden man gjorde noget, dertil at man inddrog sine politiske modstandere i beslutningerne – man informerede dem ikke blot 30 minutter før et pressemøde.

Her skal Regeringen omgående rette op – tag Ellemann, Thulesen og co med på råd, så de deler ansvaret – ikke kun når der skal laves hjælpepakker, men også når store beslutninginger som nedlæggelse af et erhverv.

Det er alvorligt, når en Regering ikke overholder loven og det er skadeligt for demokratiet.

Men det er også trist, når vi i denne tid, hvor mange mennesker er dybt berørt både menneskeligt og økonomisk, at man skal dække, se og lytte til politikere, der bider hovederne af hinanden.

Videre.

Arbejd sammen kære folkevalgte – og brug de mulige for “demokratisk-overinformation”, der findes digitalt. Skru ned for pressemøderne til borgerne, og når der så skal meldes noget – så lad det være med større emner, hvor I står / eller sidder foran jeres skærme som et samlet Folketing.

/ADA

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer