Katalog med oplysninger om de forskellige arrangementer på bibliotekerne ved Lillebælt. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Arrangementer, foredrag, anbefalinger, børneteater, musik på bibliotekerne ved Lillebælt – ja meget mere. Fredericia AVISEN taler med bibliotekschefen Jytte Bræmer om de forskellige arrangementer som Fredericia Biblioteket afholder i 2019.

Arrangementer

Jytte Bræmer kommer ind på, at de i år har opdelt deres arrangementer under forskellige temaer. Det mener Jytte Bræmer gør lidt nemmere for brugerne at finde frem til hvilke arrangementer, de er mest til.

”Vi har prøvet at finde lidt et andet format i år, i forhold til sidste år. Vi udgiver det to gange om året, det her er så forårsudgaven i 2019, så kommer der også et efterårsudgave af “Oplev” “, fortæller Jytte Bræmer.

Emneopdeling i katalogen. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

”Vi har mange forskellige arrangementer, fordi vi vil prøve at have nogle for både børn og voksne, og folk som interesserer sig for litteratur og folk som interesserer sig for forskellige emner, så det er ligeså bredt, som de udvalg af bøger vi har. For os der betragter vi det at tilbyde arrangementer som en forlængelse af det udlånte materiale af de forskellige emner. Vi opfatter det her som folkeoplysning”, fortæller Jytte Bræmer.

I kataloget viser Jytte Bræmer mig de forskellige arrangementer, men et af arrangementerne, som Jytte påpeger, er foredraget med Katinka Bjerregaard, som er foresanger i sit eget band og har skrevet mange digtsamlinger. Hun er spændende, og hende kan alle glæde sig til.

“Fredericia Biblioteket afholder sammen Middelfart Biblioteket også bogcafeér og rejsecafeér”, fortæller Jytte Bræmer og fortsætter:

“Det vi oplever, og intentionen med at lave det med Middelfart, er for at få flere kulturbrugere på tværs over bæltet, og det er lykkes. Vi kan se til vores arrangementer på Fredericia Biblioteket, at der er rigtig mange som kommer fra Middelfart, og det formoder vi også, at Middelfart oplever den anden vej”, fortæller Jytte Bræmer.

Vi har lyttet til borgerne

”Vi vil gerne komme ud til mange borgere, og det der er interesse for, det vil vi selvfølgelig gå efter. Vi vil gerne ramme alle aldre og alle skal føle sig velkomne til arrangementerne. Vi er også blevet inspireret af hvilke nye bøger, der kommer, så ud fra de bøger, finder vi frem til forskellige arrangementer, så det passer til emnerne”, fortæller Jytte Bræmer.

Biblioteket “leverer” også ud af huset

”Vi tager f.eks. ud til Fredericia Gymnasium, hvor der er forskellige foredrag fra Aarhus Universitet, hvor så Fredericia Bibliotek livestreamer derudefra, og der kan komme helt op til 80 mennesker, og det er alt fra gymnasieelever til almindelige borgere fra Fredericia, som ønsker at være med. Det er altid en succes”, afslutter Jytte Bræmer med at sige.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce