Opel Danmark A/S har vedtaget en bøde på 8,25 millioner kroner for en overtrædelse af konkurrenceloven. Virksomheden har instrueret sine forhandlere i at sælge brugte leasing-, udlejnings- og demobiler til faste priser.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, siger:

”Opel Danmark har overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser ved at fastsætte minimumspriser for salg af brugte leasing-, udlejnings- og demobiler. Det er strafbart og til skade for forbrugerne. Men vi ser positivt på, at Opel Danmark selv har henvendt sig til myndighederne om sagen. ”

I perioden fra medio 2010 til februar 2014 har Opel Danmark overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser ved løbende at instruere Opel-forhandlere i at benytte minimumspriser på brugte leasing-, udlejnings- og demobiler.

Opel Danmark har kommunikeret til forhandlerne, at de faste priser skulle sikre, at prisniveauet på brugte biler af mærket Opel ikke faldt.

Opel Danmark har på den baggrund vedtaget en bøde på 8.250.000 kroner. Bødens størrelse tager hensyn til overtrædelsens grovhed, varighed og virksomhedens omsætning. Desuden er der lagt vægt på, at Opel Danmark selv har henvendt sig til myndighederne, og at Opel Danmark, har et såkaldt compliance-program, der blandt andet skal sikre, at virksomheden overholder konkurrenceloven.

Læs dommen her

(Kilde: PM )