Fredericia AVISEN var sidste år flere gange på besøg hos Metal Magic, der de seneste år har været at finde bag Monjasa Park. Sidste år var en stor succes med bragende godt vejr, og nu er de i fuld gang med at gøre klar til en endnu bedre festival.

Skiltet er sat ud til Vestre Ringvej, ‘Metal Magic’ og en kæmpe pil ind mod pladsen. På pladsen bager solen, og de hårdtarbejdende frivillige var i fuld gang, da Fredericia AVISEN kiggede forbi.

Læs hele Fredericia AVISEN reportage fra Metal Magic sidste år lige her.

Den første vi støder på er Ole Frostholm, der er formand for Metal Magic. Han ser meget frem til årets festival, en festival hvor de hele tiden forsøger at toppe succesen fra året før.

“Vi er kommet rigtig langt, faktisk er vi meget langt foran tidsplanen allerede. Vi mangler at gøre det sidste strøm færdig, så vi kan sætte lys op. Så mangler vi lidt borde og bænke, og i morgen kommer scenerne, så vi kan bygge dem op også”, fortæller Ole Frostholm.

“Det er markant lettere at gøre det i år, end det har været før. Vi kender rutinerne, og så er vi blevet meget bedre til at strukturere vores plan. Ja, og så er vi også lidt flere frivillige på, det giver også noget”, fortsætter han.

En af de helt store arbejdsopgaver til Metal Magic er ikke at finde musik, sætte hegn eller scene op, nej det er at sørge for ordentlig kloakering og vandtilslutning. Et arbejde som de meget gerne ville være foruden.

“Vi startede allerede søndag morgen med at grave ud, så vi kunne lægge rørene i. Det er lidt tåbeligt det hele, for så snart vi er færdige skal vi grave det hele op igen og dække hullerne. Vi kunne rigtig godt tænke os, at det blev lagt fast derude, det ville hjælpe os meget, men også andre der ville have lyst til at bruge pladsen”, forklarer Ole.

Det hårde arbejde for Ole Frostholm og de frivillige er slut om lidt, onsdag aften åbner de for pladsen, hvor folk kan nyde en fadøl imens en DJ spiller. Det rigtige musikprogram starter torsdag, og det er her Ole Frostholm ser frem til forløsningen.

“Jeg glæder mig allermest til, at vi er færdige med hele opbygningen, når vi når til torsdag, pladsen er fuld, folk drikker fadøl – og så når det første band går på. Det er altid den fedeste følelse”, fortæller Ole.

I er alle sammen frivillige herude, hvorfor er det man vælger at være frivillig til sådan et arrangement?

“Jeg synes det er fedt at være med til at skabe noget. Med Metal Magic skaber vi noget, der skaber en kæmpe glæde hos mange mennesker i undergrunds- og metalmiljøet. Det at man kan skabe så meget glæde hos andre det gør, at man år efter år får lysten til at komme igen”, siger Ole Frostholm.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d