Snart åbner Headspace i Sundhedshuset. Fredericia AVISEN har besøgt ungerådgiver Cecilie Roed Schultz, inden de slår dørene op på fredag.

Fredericia AVISEN fik en lille rundvisning for at se, hvor langt de er nået inden åbningen. Centerchef Anders Friche er også at finde i huset og sammen giver han og Cecilie os en hyggelig rundvisning i det store hus.

Headspace
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det første, som man møder, er det som betegnes som forældrerummet. Det er her forældre, som måske har kørt deres barn til Headspace, eller de som støtter op omkring et ungt menneske kan sætte sig. Det er samtidig stopklodsen for de voksne, til det frirum og den vejledning Headspace kan tilbyde børn og unge. I Headspace kommer børn og unge. Og de bliver mødt som børn og unge, uden deres forældre og pårørende.

Headspace
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Huset som før rummede en børnehave, emmer af fortid og har mange lækre detaljer. Noget, der er vigtigt for huset, er at det ikke ser så institutionsagtigt ud og ligger som en løs bygning. Selvom bygningen er placeret for sig selv, er den en del af det store tidligere Fredericia Sygehus, som nu hedder Sundhedshuset.

Headspace
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Selve hyggestuen eller samlingsrummet er meget hyggeligt og små trendy indrettet, selvom de fleste af møblerne er fra genbrug. Her er mange pynteting, lamper, pærer og ligende. Det er doneret, så det er en stue, der er fyldt med kærlighed. En graffitikunstner er også kommet med et bidrag på den ene væg, han så et opslag på Facebook, hvorefter han kom og donerede sin arbejdsløn til Headspace.

Headspace
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Dato som kunstneren hedder, har lavet en symbolikgraffiti. “Fuglen, der bærer nøglen ind til hovedet”.

En fin tanke for et sted, hvor børn og unge kan komme og få tømt hovedet, samt få en vejledning til at komme videre. For ham var grunden til donationen, at det kunne være med til at gøre en forskel for børn og unge, som måske ikke har det så let. For Dato handler det om næstekærlighed.

Der er mange samtalerum, der heller ikke mangler ret meget for at være på plads, det bliver en hus på børnene og de unges præmisser. Ikke et sted der kommer til at ose af, at man fejler noget, “her bliver plads til alle,” siger Cecilie. Der er lagt meget vægt på, at det skal være hyggeligt, og når mange af tingene er købt på genbrug eller doneret er de sluppet meget godt fra det.

Headspace
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

På billedet oven over, er et af de små hyggelige samtalerum, dem er der tre af ialt i forskellige størrelse. På fredag er der stor reception. Tirsdag den 8. maj åbner de officielt som rådgivning og støtte til kommunens børn og unge. Både Anders og Cecilie glæder sig til at vise stedet frem, og ikke mindst til at komme i gang med det spændende arbejde, der venter dem i Headspace. Headspace kunne stadig godt bruge flere frivillige, som ville give noget tilbage til børn og unge, eller donationer i form af køkkengrej eller thermokander.

Headspace
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Læs om Headspace her