Fredericia AVISEN har i denne uge Oliver Vestergård Lodahl og Roman Naimi i praktik. Lær her de to praktikanter bedre at kende i et skriv, som de selv har lavet.

De to praktikanter blev bedt om at interviewe hinanden til en artikel, som vi her bringer.

Oliver Vestergård Lodahl – praktikant på Fredericia AVISEN

Af Roman Naimi

Oliver er 15 år gammel. Han bor sammen med sin storebror, mor og far i Fredericia. Oliver går på Ullerup Bæk Skolen, afdeling Nørre Allé, og det har han gjort i lidt over to år. Oliver går på linjen global, som lægger vægt på verden omkring, og sproget generelt.

Hvorfor valgte du global, og hvordan passer det ind i dine interesser?

I global lærer man meget om omverdenen, og om sprog osv. Det synes jeg passer meget godt, når jeg gerne vil være journalist, så derfor synes jeg, at den globale linje passer fint med journalistikken“, fortæller Oliver.

I sin fritid, ser Oliver rigtig meget sport, som blandt andet fodbold, Formel 1 og cykling, dog mest fodbold. Hans favoritklubber er danske FC Midtjylland og engelske Tottenham Hotspur, som han blandt andet har været ovre og se.

Oliver spiller også selv fodbold, i den lokale klub Fredericia KFUM.
Oliver spiller også det verdenskendte fodboldspil, FIFA, på sin Playstation 4. Derudover arbejder han i sin fars forretning, Byens Grønttorv.
Der hjælper han til hver anden uge, hvor han pakker frugt og grønt klar til levering.

Hvorfor valgte du Fredericia AVISEN, som din praktikplads?

“Jeg har i lang tid gerne ville være journalist, helst sportsjournalist, da jeg selv går meget op i sport og ser meget sport i fjernsynet. Derfor valgte jeg at søge ind i Fredericia AVISEN, og heldigvis fik jeg en plads“, fortæller Oliver.

Hvad vil du senere i livet?

“Jeg vil efter niende klasse gerne på STX. Derefter har jeg tænkt mig at læse til journalist, som jeg gerne vil være i fremtiden“, lyder det fra Oliver.

Roman Naimi – praktikant på Fredericia AVISEN

Af Oliver Vestergård Lodahl

Roman er elev på Fredericia Realskole, hvor han her i uge 37 er i praktik på Fredericia Avisen. Han kommer til, at fortælle om, hvad han vil være, om hans fritidsinteresser og hvorfor han er i praktik på Fredericia AVISEN. 

Roman er en dreng på 15 år, og han går i skole på Fredericia Realskole. Han har gået i skole på Fredericia Realskole siden 0. klasse. Nu går han i 9.B, hvor Roman er en af de 24 elever,  der går i klassen. 

Roman bor i Fredericia sammen med sin far, mor, storebror og lillesøster. I denne uge er han i praktik på Fredericia AVISEN og det fortæller han om baggrunden for.

“Jeg vil gerne være journalist, helst sportsjournalist, da jeg går meget op i sport. Jeg er også politisk interesseret, hvor jeg mest har ståsted på højrefløjen,” siger Roman.

Hvad laver du i din fritid?

“Jeg er stor fodboldfan, og holder med Real Madrid, fordi min bror og jeg ser dem i tv. Jeg var tidligere fan af Barcelona, men nu kan jeg ikke forstå, hvorfor jeg var det,” forklarer Roman.

Hvorfor holder du med Real Madrid?

“Jeg holder med dem fordi, at det er en historisk klub og fordi de spiller god fodbold,” siger Roman, der også ser FC Fredericia spille, når tiden er til det.

Har du selv spillet fodbold?

“Jeg har spillet i Fredericia fF, men jeg blev skadet og stoppede. Nu styrketræner jeg i stedet i Fredericia Idrætscenter,” siger Roman, der også har et fritidsarbejde:

“Jeg arbejder på Fredericia Bibliotek 2-3 gange i ugen, hvor jeg sætter bøger på plads,” siger Roman og slutter med at komme ind på en af hans store passioner, FIFA:

“Jeg spiller rigtig meget FIFA, hvor jeg mest spiller Ultimate Team. Jeg glæder mig meget til FIFA 20 udkommer, og jeg har forudbestilt det og får det derfor så snart, at det udkommer,” slutter Roman.

https://www.facebook.com/menyfredericia/