Onsdag d. 24. juni var en ekstra speciel dag på Fredericia Maskinmestersskole, FMS. Ikke alene var der dimission i disse Corona-tider, men det var også det første hold af færdiguddannede automationsteknologer, som er uddannet på FMS.

Klokken 14:00 blev der afholdt dimission på uddannelsen i auditoriet på skolen, der ligger i Købmagergade. Grundet Corona var der sat stole op så man overholdt alle retningslinjer, og det blev med de otte dimitterende elever på forreste række.

Karsten Jepsen. (Foto: Fredericia AVISEN)

Studiechef på FMS, Karsten Jepsen, lagde seancen ud med at byde velkommen og holde en tale.

“Det er ærgerligt, at vi sidder så spredt, men det er godt, at vi kan afholde en dimission i disse tid,” startede Karsten Jepsen med at konstatere inden han fortsatte:

“I har holdt sammen siden I begyndte i 2018, og det har I været gode til. Selvom der ikke har været skemalagt undervisning alle dage, har I været igang med at dygtiggøre jer, og det siger meget om jer. Det er rigtig dejligt, at I har gået sådan op i uddannelsen.”

“I har været gode til at stille op til forskellige ting undervejs og på den måde været gode ambassadører. Gæsterne, der er kommet her på skolen for at se blandt andet den klassiske maskinmesteruddannelse, er blevet fanget af jeres uddannelse, når de har hørt om det. I har været prøvekaniner og lagt øre til lidt af hvert.”

“I er nu jobparate, og det er noget af det vi kan på skolen. Nu ved jeg ikke hvad Corona har gjort ved jobmarkedet, men jeg ser gode muligheder for at I alle går ud og får et job.”

Leif Bojesen. (Foto: Fredericia AVISEN)

Efterfølgende tog uddannelseschef på UCL, Leif Bojesen, ordet og sagde:

“I er i sandhed unikke. I er det første hold fra FMS, der er færdiguddannede automationsteknologer. Det startede faktisk med, at det var noget, hvor I skulle have noget af tiden på skolen her og så til Odense, men ministeren gjorde det til en permanent uddannelse i Fredericia, og det er vi glade for.”

“Corona er svær at komme udenom, men i var omstillingsparate og havde gåpåmod og kæmpede jer igennem. Når I kigger tilbage på uddannelsen, så skal de seneste tre måneder med Corona ikke fylde billedet fra studietiden, som har været meget mere end det.”

Oliver Sønderby Veile uden foran FMS. (Foto: Fredericia AVISEN)

Har kæmpet for at nå her til det

En af de dimitterende elever er Oliver Sønderby Veile som bor i Fredericia. Han har planen klar for fremtiden.

“Nu skal jeg ud at søge job, da jeg desværre ikke kunne få et job hos min praktikplads,” siger han til Fredericia AVISEN.

Oliver fremhæver især programmering og projektledelse som noget af det han har lært på uddannelsen, som er det første hold, der er blevet gennemført.

“Der har selvfølgelig været lidt problemstillinger undervejs, fordi vi var det første hold, men lærerne har været meget profesionelle og løst de forskellige ting godt,” siger Oliver og slutter med at fortælle, hvordan det er at stå og være nyuddannet automationsteknolog:

“Det er fantastisk. Man har kæmpet for at nå her til. Nu skal det fejres med familien, et par øl og så må vi se hvad der sker i weekenden,” slutter Oliver med et smil.

Der var smil på læben. (Foto: Fredericia AVISEN)

Om automationsteknolog uddannelsen:

Uddannelsen til automationsteknolog er en 2-årig akademiuddannelse, som udbydes af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, men via UCL kan man tage hele uddannelsen på FMS i Fredericia. Det første hold på FMS startede den 3. september 2018, hvor skolen på forhånd havde renoveret og indrettet undervisningslokaler til den – her på stedet – nye uddannelse. Automation er en del af maskinmesteruddannelsen, så underviserkompetencerne var i forvejen i huset. 

Med en uddannelse som automationsteknolog har man gode beskæftigelsesmuligheder inden for industriel automation og robotteknologi, og en af dimittenderne har da også allerede fået job. Alle 8 studerende på holdet bestod deres afsluttende eksamen og kan nu gå ud i erhvervslivet og gøre en forskel med de færdigheder, de har opnået inden for bl.a. programmering, teknisk it samt styrings- og reguleringsteknik. En af dimittenderne kan endda prale af, at hans afsluttende projekt bliver omsat til virkelighed i praktikvirksomheden. 

Se her flere billeder:

Leave a Reply