Red Barnet står bag Skolernes Trivselsdag, der var en national event, fredag den 6. marts 2020. I den forbindelse var Fredericia AVISEN blevet inviteret hen på Erritsø Fællesskole, Afd. Højmosen for at overvære en koncert, der i dagens anledning var blevet stablet på benene.

Dagen inden koncerten talte jeg med Pernille B. Christensen, der i hendes arbejde som AKT-lærer bruger en stor del af sin tid på at hjælpe med at børnene trives godt i det daglige. Jeg spurgte Pernille om hvilken slags koncert, der ville blive afholdt: 

“Vi har her på Højmosen, i forbindelse med Skolernes trivselsdag, allieret os med Anders Møller, der er lærer på Syddansk Musikkonservatorium. Han har skrevet adskillige børnesange, der sætter sig som ørehængere – og nogle af dem har han været her på skolen og øve med vores elever. De tre øve-dage kulminerer i koncerten fredag, hvor forældre og bedsteforældre er inviteret til koncert kl. 11.45, her vil eleverne fyre sangene om fællesskab og hverdag af.”

(Foto: Frank Jensen / Fredericia AVISEN)

Jeg havde fornøjelsen af at møde Anders Møller “backstage” inde på lærerværelset, inden koncerten, til en kop kaffe. Anders Møller har et imponerende cv, hvor han, udover at tage rundt på skoler og lave koncerter med eleverne i samarbejde med Statens Kunstfond, blandt andet både har spillet i Den Kongelige Livgardes tambour korps, samt har uddannet sig som lærer og grafiker. Han har været musikdirektør, er forfatter samt underviser på flere musikkonservatorier. 

Med kaffen på bordet fik vi startet en snak op og Anders startede med at sige, at han også går under navnet “Klaver Anders” inde på YouTube.

(Foto: Frank Jensen / Fredericia AVISEN)

Anders fortalte, at han og hans kone Mette bruger deres egne børn som udgangspunkt for de sange de skriver, typisk er det Mette der skriver teksterne og Anders der laver musikken.  Anders kommer ud på mange skoler og øver sangene med børnene der hvor der skal afholdes koncert, han lærer dem at synge i kor og lærer dem teksterne så de er godt forberedte til den store dag. “Det vigtigste for mig er ikke om det lyder perfekt men at alle har en god oplevelse og mærker energien i musikken.”
En af de sange der skulle synges på dagen: Gennem Byen skal være med i Skolernes Sangdag som sendes live på DR2 den 3. april.

Anders forklarede, at musik kan gøre noget ved os mennesker som intet andet kan.

“Det at være en god musiklærer kræver at man er autentisk, anerkendende og helt tydelig i sin retorik. Musik er et universelt sprog. Man kan deltage, iagttage og lytte uden at tale sammen, musikken bor i kroppen, hovedet og i hjertet.”

(Foto: Frank Jensen / Fredericia AVISEN)

Koncerten var programsat til klokken 11.45, men klokken 11.35 var der næsten fuldt hus i gymnastiksalen der på dagen var indrettet som koncertsal, det var en stående koncert men mange satte sig på gulvet foran for at give udsyn til de bagerste rækker.

Lokalet summede af forventning mens de mange elever vinkede rundt til forældre og bedsteforældre der flittigt vinkede igen.

Klokken 11.45 blev spændingen udløst, de sidste vink blev sendt afsted og koncerten gik i gang. Anders Møller fik hjælp af “Rock” Lars og 4 andre lærere fra Højmosen som i deres Quintet spillede sammen som havde de øvet sig i årevis. Anders dirigerede under hele koncerten både musikere og hele koret med arme, ben og kroppen. Det var lykkes ham at skabe en god harmoni på de kun tre øve-dage han havde haft med eleverne og bandet, det lød fremragende. Med de forskellige hånd og kropsbevægelser hjalp Anders koret til at huske teksten, det var en fornøjelse at observere. 

Koncerten varede en halv times tid, alle tilhørere fik mulighed for at bidrage samt danse og synge med på omkvæd der var nemme at lære, musikken var både rock, reggae og lidt pop, særligt til reggae nummeret kom der gang i skoene rundt omkring i salen. Der var store klapsalver efter hvert nummer og alle havde en fest fra start til slut.

(Foto: Frank Jensen / Fredericia AVISEN)

Da koncerten var slut, takkede skoleleder Lisa Mikkelsen både elever og de mange fremmødte for at støtte op om koncerten, og til et stort og højlydt jubelbrøl, afslørede hun at der til alle eleverne var flødeboller ude i klasserne. 

På magisk vis havde Anders Møller fuld kontrol over eleverne, med simple håndfagter, et pift og få ord fik han dem alle til at gøre de indøvede ting samt sidde helt stille når det var påkrævet. Jeg tænker mange af de tilstedeværende, inklusive undertegnede, ville elske at lære det trick af ham.

Det var en rigtig god koncert og Anders Møller fik på fremragende vis det bedste frem i alle deltagere, musikken var nem at rocke med på, koret og musikken lød fantastisk. Stemningen var i top og jeg gik personligt glad og imponeret derfra, skulle jeg have givet stjerner var det blevet til 6 store stjerner.

Se her alle billederne:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer