Bevæbnet med en guitar, højttalere og en mikrofon fik Thomas Butterschøn det fredericanske sommerfolk til at strømme til Østerstrand, der blev forvandlet til en strandfestival med en varm stemning.

På en af årets varmeste dage lykkedes det Fredericia at få en aften med følelsen af det faktisk er sommer. Efter en tvivlsom kølig juli måned var byens borgere mere end klar til at lege sommerfolk, mens både havde lagt til omkring det nye centrale musikinitiativ på Østerstrand. Så langt øjet kunne se var der publikum, nogle med mere afstand end andre, der tog de lyse farver og den akustiske lyd til sig.

Jeg kommer fra Jylland (Foto: Fredericia AVISEN)

“Jeg kommer fra Gylling”, sagde Thomas Butterschøn, mens han fortalte anekdoter om hvad de siger i København om dem fra Jylland. Det var med et stort smil, der fik publikum til at more sig, mens de havde fødderne begravet i strandsandet. Der var en bred blanding af alle slags borgere tilstede, børn, unge og gamle.

Nogen ville feste meget (Foto: Fredericia AVISEN)

Stemningen på Østerstrand var helt i toppen, mens der under hele koncerten var en pæn trafik frem og tilbage på vejen og sandet. Nogen spillede bold, andre snakkede og børn legede.

Strand Party (Foto: Fredericia AVISEN)

Midt i Coronakrisen var der fredericanere, der foretrak at sidde længere væk, mens andre forsamlede sig i klumper. Da der hverken skulle betales billet eller på anden vis foretages sikkerhedstjek, var den store udendørs oplevelse et hit blandt mange borgere. Ikke mindst en af åreste varmeste sommerdage og aftener havde lokket mange ned til solnedgang og musik på stranden.

Så er det sommer (Foto: Fredericia AVISEN)
Udsigt fra Volden (Foto: Fredericia AVISEN)
Samlet ved strandkanten (Foto: Fredericia AVISEN)

Leave a Reply