Forside Danmark Østersøruten kåret som ”Årets Cykelrute 2019”

Østersøruten kåret som ”Årets Cykelrute 2019”

DEL

Den danske cykelrute ”Østersøruten” er den 1. marts blevet kåret som ”Årets Cykelrute 2019” på den største cykel- og vandremesse i Holland. Det er en kæmpe blåstempling af den nyåbnede rute, som har ambitioner om at tiltrække turister fra hele Europa, og som også byder velkommen til Tour de France i 2021, da to byer på ruten indgår i de tre danske etaper.

Et varieret landskab, stier der snor sig gennem naturen og tæt på havet samt gode faciliteter for turisterne. Sådan lyder en del af begrundelsen for, at Østersøruten i fredags er blevet kåret som ”Årets Cykelrute 2019”.

Prisen blev uddelt på den populære hollandske cykel- og vandremesse ”Fiets en Wandelbeurs”. Og juryen ved, hvad den taler om. Sidste sommer var de nemlig i Danmark for at prøvekøre cykelruten.

”Prisen er i den grad et kvalitetsstempel af Østersøruten og det udviklingsarbejde, som ligger bag åbningen af ruten sidste år. Omkring 1 million udenlandske turister rejser til Danmark for at cykle, og vi håber, at Østersøruten kan blive trækplaster for endnu flere cykelturister i de kommende år. Derfor har vi indgået et samarbejde med destinationerne om markedsføring af Østersøruten, og i foråret lancerer vi aktiviteter i Holland og Tyskland,” siger marketingdirektør i VisitDenmark, Janne Grønkjær Henriksen.  

”Danmark står stærkt som cykeldestination lige nu. Først kom offentliggørelsen af Tour de France til Danmark i 2021, og nu bliver Østersøruten kåret som Årets Cykelrute. Det vil helt sikkert også skabe ekstra opmærksomhed om Østersøruten, når Touren kommer til to af cykelrutens byer, Nyborg og Sønderborg,” siger hun.

Østersøruten var i et stærkt konkurrencefelt om at blive ”Årets Cykelrute 2019”. I alt var fem ruter nomineret til prisen. De fire andre ruter var Sydostleden i Sverige, Véloscénie i Frankrig, Ciro Bike Trail i Bosnia-Herzegovina og Limesroute i Holland.

Prisen blev overrakt på den største cykel- og vandremesse i Holland ”Fiets en Wandelbeurs” fredag den 1. marts 2019. Formålet med prisen er at større investeringer og dermed flere attraktive cykelruter. Ifølge initiativtagerne er det blevet en eftertragtet pris, der har fået international opmærksomhed.

“Den vestlige del af ruten, er på 331 km og løber langs Danmarks største Naturpark, Naturpark Lillebælt, med oplevelser som Bridgewalking, guidet tur på Fredericia Voldanlæg, oplevelser på kongeslottet Koldinghus. Vi glæder os til at tage imod en masse cykelentusiaster på ruten,” siger marketingansvarlig i Destination Lillebælt, Cecilie Sjølin.

https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her
DEL