Lørdag den 4. september kan du gå på opdagelse i øllets verden. Her afholdes Øllets Dag og Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Fredericia byder på mange spændende øl i Gothersgade syd.

Øl er en kulturel tradition i Danmark, og danskerne fortjener øl i alle afskygninger. Og netop øl i talrige variationer kan lørdag den 4. september fra kl. 10.00 til 17.00 smages og opleves i Gothersgade ( mellem Sjællandsgade og Fynsgade ). Her løber den traditionsrige fejring af det alsidige øl, Øllets Dag af stablen.

Der vil være ølsmagning fra mere end 35 forskellige bryggerier. Mød bl.a. bryggerier fra trekantområdet, og lokale forretninger. Live musik fra Harpin’ Wolf and the Black Sheep og Mikkel Ørligur. Gratis eksemplar af magasinet ØLentusiasteN. Rabat på medlemskab af foreningen Danske Ølentusiaster.

I år kan de besøgende smage på mere end 180 forskellige øl, hvor man kan blive udfordret på den meget brede mangfoldighed øl universet kan tilbyde.

På Øllets Dag kan man også møde håndbrygger, som på dagen brygger øl, og vil fortælle om bryg-processen. I år er der også et bryggeri fra Færøerne repræsenteret på Øllets Dag i Fredericia. Samtidig kan man også få en øl-snak med bryggerierne, samt medlemmer af Danske Ølentusiaster i Fredericias lokalafdeling, fortæller Robert Markussen, lokalnæstformand for Fredericia hos Danske Ølentusiaster.

Øllets Dag blev indstiftet af Danske Ølentusiaster i 2003, som Den Danske Øldag. De to første år foregik aktiviteterne på foreningens stiftelsesdag den 5. september. Fra 2005 har navnet været Øllets Dag, og er af praktiske hensyn flyttet datomæssigt til den første lørdag i september, hvor lokalafdelingen i Fredericia siden 2009 har fejret Øllets Dag.

Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 9.000 medlemmer fordelt på 51 lokalafdelinger, der siden stiftelsen i 1998 har arbejdet for udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur.

Læs mere om Øllets Dag på www.ølletsdag.dk