I dag afholder Fredericia Kommunes Økonomiudvalg møde. På dagsorden er flere spændende punkter. Blandt de lukkede punkter vækker særligt MESSE C opsigt, men også en nedsættelse af en styregruppe for Fredericia Teater, samt en opdatering på Byforum og fremme af erhvervsturismen under et nyt partnerskab; Experience Fredericia

I politikermunde går Økonomiudvalget under navnet “Det lille byråd”, og i dag har netop dette udvalg flere interessante punkter på dagsorden. De lukkede punkter er MesseC, parkering, boligudvikling, Fuglsang Vest og orienteringer. I forhold til MESSE C, så har AVISEN skrevet flere historier om den hårdt pressede messe- og konferencebranche i Danmark, samt ejerforholdene blandt de tre største aktører, men her kan der også være en national hjælpepakke på vej, for politikerne på Christiansborg forhandler lige nu om at forlænge og måske udvide hjælpepakkerne til disse erhverv, men hos Dansk Erhverv, taler Adm. Direktør Brian Mikkelsen om, at det skal gå stærkere – for mange er på vippen til at dreje nøglerne, særligt i oplevelses- og underholdningsbranchen.

Fredericia Kommune er klar til at implementere budget 2021 og udmønte midler til minimumsnormeringer. Byrådet vedtog for syvende gang i streg et historisk budget med massevis af investeringer.

Og så vil man nedsætte en styregruppe for Fredericia Teater:

Byrådet har i juni 2020 i en fælles erklæring tilkendegivet, at alle partier vil arbejde for at genrejse Fredericia som musical- og kulturby. Løftet er blevet bekræftet i budget 2021, hvor det endvidere er besluttet, at der skal nedsættes en styregruppe, som skal drive processen. Styregruppen får, jf. budgettet, mulighed for at fremrykke en mindre andel af tilskuddet for 2021 til 2020 med henblik på at kunne påbegynde arbejdet, står der i dagsordenen for mødet i aften. 

Styregruppen nedsættes under Økonomiudvalget

Et andet meget interessant emne for udviklingen af særligt Fredericia bymidte og erhvervsturisme er også på dagsorden, her ser man i dagens dagsorden om et nyt partnerskab.

Mange danske byer er hårdt ramt af nethandel og døende detailhandelsområder. Byrådet besluttede derfor allerede sidste år at nedsætte et byforum, som har til opgave at sikre liv og aktivitet i midtbyen.

I dette års budgetlægning har byrådet drøftet indsatsen på turismeområdet. Det er vurderingen, at der særligt er et behov for at professionalisere kommunens erhvervsturisme, og der oprettes derfor et nyt partnerskab mellem erhvervet og Fredericia Kommune: Experience Fredericia.

Det anbefales, at fremme af erhvervsturismen forankres i byforum, og at der dermed sker en tæt koordinering i forhold til byudvikling, kultur, midtbystrategi og oplevelser. Turismeerhvervet udpeger en repræsentant til byforum.

Økonomiudvalget mødes kl.17.00

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer