Fredericia Kommune disker i samarbejde med foreninger igen i år op for en masse feriesjov. En af aktiviteterne er Ocean Rescue Camp, som Fredericia AVISEN lagde et besøg forbi. Den ene side af Cirkelbroen er klædt i gule dragter med de unge livreddertalentaspiranter, da vi bevæger os henover det brandvarme sand og når frem til den lidt køligere C-bro, hvor børn i alle aldre nyder midten med vandlege og boldspil. 

Det er ikke drømmen om Baywatch børnene har i hovedet, men derimod det at redde liv og lære vandet bedre at kende, der er i centrum, da vi observerer dagens træning på Østerstrand. Efter en række instruktioner og samtaler med både instruktører og livredderne på vagt fortæller Christoffer Riddersholm fra Fredericia Kommune begejstret om årets tiltag til Fredericia AVISEN.

“Vi har mange fede aktiviteter på programmet igen i år – blandt andet denne, hvor børn og unge kan prøve kræfter med kystlivredning og vandsikkerhed i Ocean Rescue Camp, som bliver arrangeret i samarbejde med DGI. Derudover er fægtning, aikido og atletik også nye aktiviter på programmet,” siger Christoffer og fortsætter:

Ocean Rescue Camp, Østerstrand. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Det er første gang i Fredericia, men helt sikkert noget, der er kommet for at blive – vi har jo mange badestrande, så der er brug for livreddere og det kan denne aktivitet inspirere til. Jeg ved fra instruktørerne, at nogle af dem som har været med tidligere er blevet “rigtige” kystlivreddere.”

Ocean Rescue Camp, Østerstrand. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

I dag var der 13 børn i gang og to instruktører i gang på Østerstrand, hvor der både blev brugt kræfter på torpedo, snorkle og livreddende førstehjælp.

Se interview med den ene af instruktørerne – Josephine Rasmussen på 25 år. Hun er nyuddannet Cand. Scient i Idræt og Sundhed fra SDU, men også livredder. “Er du så en rigtig en, spørger nogle af pigerne på stranden,” før vi interviewer hende. Hun svarer, “ja, det er jeg med en stolthed i stemmen.”