En gave er ikke bare en gave. Der kan være skjulte hensigter med den, og det er kulturelt bestemt, hvordan gaven opfattes. Anders Klostergaard Petersen, som er professor ved Aarhus Universitet og forfatter af Tænkepausen “Gaven”, fortæller om gavens mange sider, når Middelfart Kultur & Bibliotek inviterer til Oasecafé torsdag den 6. december.

Der findes både julegaver, fødselsdagsgaver, værtindegaver og mange andre typer af gaver. Men hvilken betydning gaven har, kan spænde bredt alt efter giver og modtagers indbyrdes forhold samt hvilken kultur, vi befinder os i.

Vi har givet gaver i millioner af år for at opbygge, bevare og bryde vores forbindelser til hinanden. Men en bemalet mælkekarton kan kun børn slippe af sted med, og en bårebuket til et bryllup falder næppe i god jord. Den rette gave kræver fingerspidsfornemmelse. Om det og meget mere fortæller professor Anders Klostergaard Petersen, når han gavmildt deler ud af sin viden om gaven i Oasen på KulturØen torsdag den 6. december kl. 16-17.

Vi varmer op i en kold tid og læser “Gaven”
Onsdag den 5. december kl. 11-12 afholdes der Læsecafé på Biblioteket på KulturØen, hvor vi vil tale om “Gaven” af Anders Klostergaard Petersen. Det er gratis at deltage i Læsecaféen, og du kan låne et eksemplar af bogen, som er på 60 sider, ved at henvende dig i skranken på 1. salen.

“Tænkepauser” er folkelig forskningsformidling
Anders Klostergaard Petersens lille bog om gaven er en del af den populære Tænkepauseserie, der udgives af Aarhus Universitetsforlag. Samtlige bøger i serien er på bare 60 sider, og de er alle skrevet af forskere, som i et letfatteligt sprog og med konkrete eksempler redegør for deres forskning, så alle kan være med.

Du kan opleve Anders Klostergaard Petersen fortælle om gaven i Oasen på KulturØen torsdag den 6. december kl. 16-17. Der er fri entré, og der kræves hverken tilmelding eller billet.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce