Ved valget d. 21. november 2017 lykkedes det Socialdemokratiet af få hele 13 mandater i Fredericia Byråd. Fredericia Avisen har talt med Anette Hyre-Jensen, der formåede at blive valgt.

I ugerne op til valget bragte vi et portræt af den nye kandidat her på Fredericia Avisen. Da vi dengang havde en snak med Anette, var der ingen tvivl om hendes mærkesager. Efter valget er det lykkedes for det helt nye byrådsmedlem at få poster i nogle af de udvalg, der beskæftiger sig med netop disse mærkesager.

Især posten i senior- og handicapudvalget er Anette Hyre-Jensen meget glad for:

“Jeg skal lige ind i rollen, arbejdsprocesserne og sagerne. Men jeg er meget glad for dette område. Det har haft mit fokus i mange år”

Anette Hyre-Jensen får blomster og velkomst af Borgmester Jacob Bjerregaard. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Netop dette fokus har Hyre-Jensen en bestemt grund til:

“Jeg havde fornøjelsen af, at være i praktik på Kobbelgården i Fredericia. Personalet skal have en kæmpe ros, for det store stykke arbejde de gør for de handicappede”

Hun fortsætter:

“Der var en god tone fra personalet – men vigtigst af alt havde de handicappede det godt. De kom i bad hver dag og blev behandlet med stor respekt. Det skal vi helt klart holde fast i, i de kommende 4 år”

Danmarks bedste jobcenter

En af de mærkesager der lå Anette Hyre-Jensen mest på sinde, var målet om Danmarks bedste jobcenter. Det lykkedes dog ikke Anette at få en post i beskæftigelsesudvalget. Dette tager hun dog ikke så tungt:

”Selvom jeg ikke fik en plads i udvalget, har jeg fuld tiltro til, at mine kollegaer kan klare opgaven og løfte jobcenteret op i den øverste liga”

Slutteligt blev Anette Hyre-Jensen spurgt om, hvad hun vil huskes for når der er valg igen i 2021:

”Vælgerne skal kunne mærke, at jeg brænder for at være der. Jeg er der ikke bare for at tjene penge, jeg er der for at tjene borgerne i Fredericia”