Ledigheden for dimittender fra universiteterne er rekordlav, fordi virksomheder over hele Danmark ansætter flere end nogensinde før, fastslår nye ledighedstal.

Nyuddannede akademikere har nemmere ved at finde arbejde, og kommer hurtigere job, end tidligere. Det skyldes danske virksomheder ansætter dimittender som aldrig før, hvilket gør jobjagten lettere, fordi efterspørgslen vokser.

Ifølge ledighedstallene fra Akademikerne for nyuddannede akademikere har ledigheden taget et knæk nedad og er nu på laveste niveau i 7 år for den målte periode.

Samtidig buldrer beskæftigelsen videre, og der er kommet 470 nyuddannede flere i job.

Akademikernes ledighedstal viser, at ledighedsfaldet og den voksende beskæftigelse ikke kun sker i hovedstadsområdet, men i hele landet.

“Jeg er glad på de nyuddannedes vegne, men også på vegne af de virksomheder, der ansætter dem. Virksomheder fortsætter med at ansætte flere akademikere, og har fået øjnene op for, hvad de nyuddannede kan tilbyde. Det er positivt, at erhvervslivet er i en udvikling, hvor jobbene til de nyuddannede bliver skabt over hele Danmark og ikke kun i de store universitetsbyer”, siger Lars Qvistgaard – formand for Akademikerne.

De seneste tal fra januar viser, at 28,3 pct. af de akademiske dimittender var ledige. Dette er 2,7 procentpoint mindre end for januar 2018.

Se hele Ledighedsstatistikken fra Akademikerne her.

https://trinity.dk/event/asparges-hvidvinsaften-2019/
Annonce