Fredericia AVISEN møder op til Nytårskur ved Naturpark Lillebælt på Mehldals Rådhus, hvor naturparkrådet er samlet til at høre om kommende projekter.

Der er god stemning i den ikoniske bygning, da vi ankommer, kuren er i sin afsluttende fase, hvor den kulinariske spise fra bæltet er kommet på bordet.

Vi taler med formanden Christian Bro, som har haft en god aften med mange positive interessenter i$ Naturpark Lillebælt. Naturpark Lillebælt er et samarbejde mellem Fredericia, Middelfart og Kolding Kommuner og er Danmarks største marinenaturpark.

Formand Christian Bro gør status over nytårskuren.

Fredericia AVISEN bliver budt til bordet og får en god smagsoplevelse af det som deltagerne i nytårkuren værner om, som er Lillebælt. Her er prøver på skrubberne, blåmuslingerne og så er der fiskefrikadeller, det vidner om at bæltet har det rigtigt godt når det kommer til kvalitet af udbyttet.

Naturpark Lillebælt
Blåmuslinger fra Lillebælt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

Selvom der er mad på bordet, bliver der talt dedikeret om Lillebælt rundt i cirklen i den gamle byrådssal. Der er ingen tvivl om, at selvom der er en gimmick med, at alle i rådet får en ikke permanent tatovering, handler det hovedsagligt om miljøet og om at sørge for at gøre Naturpark Lillebælt mere attraktiv.

Naturpark Lillebælt
Alle til kuren fik som et gimmick vist deres dedikation til Lillebælt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

Menuen er som tidligere skrevet inspireret af, hvad vi kan fange og indsamle i Lillebælt, vi taler med Annemette Bargum som sidder i naturparksekretariatet om, hvad der er på vores tallerkner til Nytårskuren i Naturpark LIllebælt.

Annemette Bargum fortæller om menuen og vigtigheden i Lillebælt

Selvom Nytårskuren officielt er afsluttet, har rådet svært ved at slipper deres samtaler, de fortsætter for fleres vedkommende, mens de tager jakker på, det er et råd der selvom man kommer fra flere forskellig kommuner har en fælles mission og den hedder Naturpark Lillebælt.

https://www.facebook.com/mrhoejer/