For tredie år i træk holdt Venstres lokale partiforening i Fredericia nytårskur. Bæredygtigt Landbrug, en landsforening bestående af cirka 4.000 konventionelle og økologiske landmænd med hovedsæde i Taulov, lagde i dagens anledning lokaler til. I forbindelse med Nytårskuren skulle Fredericia Prisen også deles ud.

Til lejligheden havde Energi,- forsynings og Klimaminister Lars Christian Lilleholt lagt vejen forbi for at holde et indlæg.

Vi spurgte inden nytårskuren gik i gang Venstres lokalformand Michael Wognsen, om hvad Fredericia Prisen gik ud på.

“Fredericia Prisen hylder personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for Fredericia og ikke mindst fremhæver det gode initiativ. Det kan være at løfte en vigtig opgave på ekstraordinær vis, få skabt nye og innovative tiltag eller have opnået store sportslige resultater og mål,” fortalte lokalformanden.

Foto: Frank Jensen, Fredericia Avisen

Der var godt 40 fremmødte til nytårskuren samt prisuddelingen, der havde sin start klokken 19.00, de fik sig en god informativ og uformel aften, der var til lejligheden dækket borde med diskret nytårspynt. Der blev trakteret med kransekagekonfekt samt champagne til indtagelse efter taler samt prisuddeling.

Det startede med en velkomst af Michael Wognsen, herefter fik Direktør i Bæredygtigt Landbrug Hans Aarestrup ordet og fortalte lidt om hvad Bæredygtigt Landbrug arbejder på, Lars Christian Lilleholt fik herefter ordet ordet og holdt et tankevækkende indlæg på knap 25 minutter, ministeren fik blandt andet talt om grøn energi og bæredygtigheden i dette, til tider er hele 70% af vores energi behov dækket ind af via grøn energi, der blev også nævnt, at det faktisk ikke længere kan svare sig at bygge et kulfyret kraftværk frem for en havmølle park, også overskudsvarme, der dækker hele 10% af det danske behov for varme blev varmt omtalt, nedsættelse af afgifter på området samt regeringens visioner om at gøre det mere attraktivt at levere overskudsvarme blev i samme åndedrag nævnt. Der blev også sendt en lille stikpille af sted mod Anders Samuelsen, Lars Christian Lilleholt mente, at det var godt at Anders Samuelsen var i gang med at kravle ned fra det høje træ, han havde sat sig op i.

Herefter var det tid til at uddele Fredericia Prisen.

Der var i år to prismodtagere henholdsvis TSIF Fodbolds pigeafdeling samt Veteranhjemmet i Fredericia.

Først blev TSIF af Michael Wognsen inviteret op for at modtage prisen med ordene:

“TSIF har formået at skabe rammerne for piger så de søger sporten, fællesskabet og samværet. Det bedste eksempel er TSIF U16 pigerne som med undtagelse af 3 piger alle var stoppet med at spille fodbold, men da de fik talt sammen og fik en aftale med deres ”gamle” trænerteam om at netop de skulle træne dem er de i løbet af to måneder ikke mindre end 18 piger. Grundstenen er forholdet mellem pigerne og trænerne, som klubben faciliterer. TSIF giver pigerne de samme vilkår og mere til i forhold til drengene og på en måde hvorpå rammerne, træningen, samværet og resultaterne på banen finder smukt sammen. Pigerne har flere gange bevist, at de sammen med trænerne og forældregruppen kan løfte meget mere end man tror og det har bl.a. resulteret i afholdelsen af de: ”Åbne Syddanske Pige Inde Mesterskaber”.

En stolt formand Jens Martin Steenhold modtog på vegne af TSIF en check på 6.000,00 kroner og fik lejlighed til at takke for prisen og sige et par ord om TSIF.

Herefter var det Veteranhjemmets tur og det var en meget glad Steen Samuelsen der på vegne af Veteranhjem Trekantsområdet modtog prisen samt en check på 5.000,00 kroner, Steen Samuelsen benyttede lejligheden til at takke for prisen, men også til at fortælle om de frustrationer veteraner oplever i forbindelse med deres kontakt med kommuner, jobcentre mv.i tilfælde af sygdom, samt at der pt. var 4 veteraner der boede på hjemmet.

Michael Wognsen havde forinden fortalt, hvorfor at Veteranhjem Trekantsområdet skulle modtage Prisen:

“Veteranhjem Trekantsområdet er et samlingssted for veteraner og pårørende. Veteranhjemmet skal være en oase, hvor alle, der har været udsendt i international tjeneste, kan mødes og ”hænge ud” med andre veteraner i hyggeligt samvær. Der er fokus på det hjemlige for at stedet hele tiden skal udvikles til et så hyggeligt, hjemligt og trygt sted som muligt.”

Efter prisuddelingen blev der sagt tak for støtten til Fredericia Prisen, de støttende virksomheder var også dem der valgte modtagerne samt beløbsstørrelsen ud af den samlede pris på 11.000,00, Tømrermester Dennis Niess ApS, Fredericia
Computer Care IT, Digital Group A/S, Nikostine APS var sponsorer af årets priser.

Til sidst var det muligt at sludre med hinanden, spise kransekagekonfekt, drikke lidt champagne og få sagt tak for en hyggelig aften inden det hele sluttede omkring klokken 20.30.