Business Fredericia og Fredericia Kommune havde i dag inviteret til den første nytårskur i det nye årti, hvor medlemmer og samarbejdspartnere til de to organisationer drak bobler, spiste kransekage, netværkede og sagde Godt Nytår. Samtidig blev det DLG, der løb af med Årets Erhvervspris.

Klokken 16.00 åbnede Fredericia Teater dørene for årets nytårskur. Parkeringsmulighederne foran og i nærheden af byens kulturhus, hvor der var godt besat, og på den røde løber blev dagens 700 gæster budt velkommen af Business Fredericia og Fredericia Kommune. Efter netværk, bobler og kransekage, var det dagens toastmaster, Borgmester Jacob Bjerregaard Jørgensen, der gik på scenen og sagde:

“Det går godt i Fredericia. Det har været et travlt år, hvor byrådet leverede et historisk velfærdsløft i Fredericia Kommune. Det var samtidig sjette år i streg, at byrådet vedtog et budget i fællesskab, der sikrer flere hænder til vores ældre, samt flere pædagoger til vores børn. Byrådet arbejder løbende strategisk med at foretage forbedringer, derfor er det fantastisk, at vi i 2020 investerer for 228 millioner kroner i vores anlæg, ny infrastruktur, sundhedshus, daginstitutioner og Fredericia Vold”.

“Vi oplever fortsat vækst og fremgang i Fredericia, hvor flere borgere kommer til. Efterspørgslen på erhvervsjord er stor, og vi forventer også en stigning i 2020. Mange virksomheder vælger Fredericia til, og det har krævet mange spader i 2019,” fortsatte Borgmesteren og gav eksempler på kommende projekter, hvor der skal graves.

“Vi oplever også en stor opbakning fra erhvervslivet, hvilket tydeligt ses, når man ser medlemstallet på 765 hos Business Fredericia. Jeg er stolt over det samarbejde, vi har skabt i Fredericia blandt de forskellige aktører. Når vi fornyer vores samarbejdsaftale forpligter vi os på at sikre uddannelse til vores borgere og gode rammevilkår for erhvervslivet. Det går også godt, fordi der er stigende huspriser i Fredericia, der vil komme flere grunde på hylderne, og Kanalbyen vokser også. Det er anden gang på få år, at store pensionselskaber investerer i Fredericia, denne gang AP Pension, der investerer i over 400 boliger i Kanalbyen,” fortalte Borgmesteren og roste investeringen i børnene også.

“Det glæder mig, at vi har investeret i flere pædagoger. Vi har en flot normering i Fredericia, en af de bedre i landet. Det går også godt i fodbold og håndbold. Teateret gør det godt, dertil kommer at de mange frivillige foreninger og breddesportsgrene gør det godt. 2019 blev også året, hvor vi fik fixet Cirkelbroen… (latter i salen), nej 2020 bliver året. Vi har også sat ambitiøse mål om, at Fredericia bliver en bæredygtig spiller. Vi er på en bæredygtig rejse.”

Borgmesteren havde ligesom sidste års nytårskur, valgt en meget uformel præsentationsform, da han på scenen havde gæster fra byens erhvervs- og foreningsliv og viste filmklip med selveste Forsvarsminister Trine Bramsen.

Morten Buchgreitz CEO Ørsted var første mand på scenen sammen med Borgmesteren, da han tog plads i sofaen på dagens scene, hvor en sofa, et sofabord og en lænestol gjorde hyggen eksplicit.

“Jeg har været i Ørsted siden 2002 og har prøvet det hele i virksomheden. Jeg er nu også ansvarlig for kraftværker, herunder også Skærbækværket. Vi har været på en fantastisk rejse de sidste ti år. Vi er gået fra at være et af Europas største kulselskaber til at være et af de grønneste selskaber. Vi er også stolte af at være en del af Fredericia, som er en by der går forrest og handler,” sagde Buchgreitz og gav eksempler på Ørsteds moderne og kommende opgaver.

Næste gæst var Rune D. Rasmussen fra ADP A/S, der også indledte med humor, da han fortalte, at han blev 35 år i går, som Runes søn mente var “gammelt”.

“Det går godt og spændende på vores havn og havne. Det at være en havn har for mig været en speciel størrelse, og fremtiden er også spændende på mange fronter, når man ser på havnen. Det går godt i Dryporten også, også når man ser på transport og logistik, når man samler opgaverne de rigtige steder, og når man ser på gods, så er det Taulov og Fredericia, der er unik. Vi vil gerne have mere gods på banen og søen via Fredericia, hvor vi er placeret centralt. Der er ikke mange andre, der kan, hvad vi kan,” sagde Rune D. Rasmussen.

Kristian Hundebøll, Group CEO/President for DLG blev inviteret i sofaen.

“Vi har fået en god relation til Rune, Fredericia og ADP. Det er en langsigtede relation. I dag opererer vi ud fra forskellige geografiske placeringer i Danmark. Vi har en tro på, at vi via Fredericia kan yde vores ejere og kunder en god service med udgangspunkt i Fredericia. Det var samtidig en stor beslutning, som vi traf, da vi meldte ud, at vi skulle flytte 300 mennesker til Erritsø,” sagde Hundebøll og fortsatte:

“Vi har været i gang med en stor rekrutteringsproces også, og det er gået godt. 150 mennesker fra Trekantområdet er kommet til det sidste års tid, og det er godt. I juni 2020 står vi klar med det nye domicil, når vi sammenlægger en række funktioner under samme tag, hvor også med en omsætning i Tyskland på 31 milliarder kommer tættere på et marked, hvor vi faktisk er den største danske aktør. Samtidig er det ingen hemmelighed, at Fredericia Kommune har taget godt imod os og gjort det let at få tingene til at køre. Fredericia er en meget erhvervsvenlig kommune. Mette Frederiksen er måske børnenes Statsminister, men du er erhvervslivets Statsminister i Fredericia.”

Så var det stifter af Code of Care, Peter Nørgaard der blev den tredje mand i sofaen. Han fortalte historien bag Code of Care.

“I Fredericia står langt over 1000 udenfor arbejdsmarkedet, hvor bare nogle småjobs på 5-10 timer kan gøre en forskel for disse mennesker. Jeg fornemmede et sammenhold den aften i MesseC, så min opfordring skal være at bakke op om projektet,” sagde Peter Nørgaard, inden Bjerregaard tog temaet op sammen med de øvrige sofagæster.

“Fremtidens virksomheder tager ansvar, og kan andet end at tjene penge,” sagde Ørsteds CEO Morten Buchgreitz. “Vi har en CSR-politik, hvor vi også arbejder med bæredygtighed. Så vi tager det meget alvorligt og fokuserer på konkrete tiltag. Vi kan f.eks. klimamåle vores foder til husdyrene,” sagde DLGs Kristian Hundebøll. “ADP er med i klimaforandringsgruppe. Jeg oplever også, at virksomheder og brancher lægger indtjeningen væk og ser på, hvad der er rigtige at gøre. ADP skal have flere bæredygtige produkter, der også kan bidrage med nye arbejdspladser. Det er en del af moderne virksomheder – at se bort fra egne virksomheder og se hvad der er vigtigt på den lange bane”, sagde Rune D. Rasmussen.

Med trompetsalut fra Forsvaret introducerede Jacob Bjerregaard forsvarsminister Trine Bramsen fra en optaget video fra Bruxelles.

“Jeg er ked af, at jeg ikke kan være sammen med jer. Jeg talte med Jacob i fredags, og fortalte at jeg glædede mig til at komme, men situationen i Irak gør, at jeg er hasteindkaldt til et møde i Bruxelles. Fredericia har en stor plads i udviklingen af fremtidens Forsvar. Det er klart, at de mange soldater, som kommer til Fredericia giver muligheder, som det er vigtige at være opmærksom på i Fredericia, blandt andet vores cyberværnepligt er populær. Der er også mange muligheder for erhvervslivet. Jeg vil også gerne rose de frivillige, der er omkring kasernen. Det giver samtidig noget helt særligt, at vi har et lokalsamfund, der bakker op,” sagde Trine Bramsen blandt andet, hvorefter Fungerende regimentschef Frank Valentin Nielsen og konstabelelev Okkerstrøm kom på scenen for at fortælle mere om arbejdet på Ryes Kaserne, men også det internationale arbejde, hvor der er fire mand fra Fredericia i blandt andet Iraks- Al Asad. Okkerstrøm blev “krydsforhørt” om sit møde med H.M. Dronningen, der besøgte Fredericia i forbindelse med en ny fane, inden han skulle fortælle om at være værnepligtig i Fredericia, hvor de løber på voldene og synger solen ind på Østerstrand.

Jesper Bach fra Bach Invest A/S var næste mand på scenen. Han skulle fortælle om Promenaden i Kanalbyen, som han har investeret i.

“Der er sket meget i Fredericia, siden Jacob blev borgmester for seks år siden, og særligt de sidste to år er der sket meget. Fredericia fortjente nogle af de boliger, man ser i Vejle, Middelfart og Kolding. Det sker nu. Vi kommer til at lave Trekantområdets fedeste lejeboliger – det har jeg fået at vide, at jeg skulle sige af home, sagde Bach med latter i salen til følge. Det er faktisk med sydvendte terrasser, som er en god bolig, om det er den sidste eller en overgangsbolig. Dertil kommer, at huset får sin egen indentitet. Det er vigtigt med f.eks. cafeer, en sauna, så vi kan vinterbade og jeg skal nok være den første, der springer i, når det skal indvies. Vi skal have kajakfaciliteter. Vi vil gerne åbne op for projektet, så det bredes ud til alle i Kanalbyen,” sagde Jesper Bach og sluttede:

“Du har gjort dit Jacob, men Kanalbyen med Tim Erling Halvorsen og Realdania i spidsen har man lagt en kvalitet, der gjorde, at det var spændende. Jeg købte faktisk et lille byggefelt først, og nu er vi gået all in på tre. Jeg er glade for, at vi med CJ Anlæg som hovedentreprenør har valgt lokalt og rigtigt. Vi er allerede godt i gang med at bruge penge dernede, og når der er sat 450-550 pæle dernede, og tidsplanerne går godt i et dygtigt sammenspil med CJ Anlæg, der gør, at de første kan flytte ind i marts 2021.”

Efter en times uformelt show med Borgmesteren som toastmaster på scenen i Fredericia Teater var det Business Fredericias Formand; erhvervsmanden og ejeren af T. Hansen Gruppen A/S, Bent Jensen, der fik ordet. Han gjorde status på 2019 og så frem mod det nye årti.

“I dag er det Bent Jensens fødselsdag,” sang salen i fælleskab med Borgmesteren inden han gik på scenen.

“Jeg havde ikke lige forventet 700 gæster til min fødselsdag. Jeg vil også gerne sige, at min hustru hilser og takker for, at du lagde dette på min fødseldag. Godt Nytår,” indledte Bent Jensen og fortsatte:

“Vi lagde en ambitiøs plan og valgte at pisse med høj stråle. Vi var nummer 78 på Dansk Industris erhvervsklimaliste 2015, nu er vi nummer 14. Det er takket være jer. Det kan vi være stolte af. Vi skulle være et knudepunkt i Danmark på transport og logistik, men vi betragtes som dette i hele Europa nu. Vi har også brugt tiden på at skabe en platform for iværksætteri, som jeg tror på sigt vil skabe arbejdspladser i Fredericia. Vi satte også et mål om, at 80 virksomheder i Fredericia. Vi fik 90 virksomheder. Vi skulle også 700 medlemmer i Business Fredericia. Vi er på 765 nu. Det bringer mig frem til, at vi har revet siderne af kalenderen, nu ser vi på det næste mål. Vi skal sørge for, at Fredericia bibeholder det med at være et midtpunkt, også for global vækst. Imens giganterne bygger i Taulov, høster vi resultaterne på bundlinjen. Vi har tidligere været kendt som et knudepunkt, men der høstede vi ikke. Nu høster vi. Vi ser vores virksomheder, der er rettet mod havnen, at vi rammer hele verden. Fredericia var kendt for jernbanen, landevejsforbindelse, motorvejsforbindelse, broerne og vi var en by, man kørte igennem. Det var en joke. Men massevis af store industrivirksomheder har skrevet historier i byen. Virksomhederne så allerede dengang, at Fredericia havde en unik placering. Det var et scoop for dem, men nu er det scoop for Fredericia. De politikere og erhvervsfolk, der tog beslutningerne for et årti siden så rigtigt. Vi kan nu konkurrere internationalt. De mange tiltag nyder byen godt af.”

Han fortsatte:

“Fredericia er blevet en by med tro på egne evner – det siger folk, når de gæster os. Derfor er det skønt, at der er fokus på byudvikling, men også vores gågader blomstrer med borgere fra andre byer. Det er skønt at være vidne til. Jeg vil gerne rose erhvervslivet og byens borgere, det er godt gået. Det er godt, at I bakker op omkring byen. Jeg vil også sende en særlig ros til dem, vi har valgt til at styre byen. Byrådet, fordi det er unik og super godt, at både tanker og handlinger får musikken til at spille for byen med 21-0 med Jacob Bjerregaard som dirigent. Det er det vigtigste grundstof for, at byen udvikler sig som den gør. Vi når længst, når vi laver nogle ting sammen, som vi alle tror på. For mig skal arbejdstitlen være, at Fredericia er en by, der er let at komme til, men også et sted, hvor man bliver. Det betyder ikke, at vi står med hænderne over hovedet. Der er mange arbejdsopgaver endnu, f.eks. på infrastruktur. Når vi nu lægger den næste fem-års-plan for erhvervsudviklingen, så vil vi fortsat være modige. Fredericia skal derfor gribe en chance for at blive energimetropol. En gang var Fredericia kendt som skorstenenes by, nu kan vi blive den grønne by, med fodbold, håndbold og kultur på højt niveau. Det skal vi støtte op om. Vi har potentialet til at spille os ind i en verden, hvor ingen har styr på, hvad det handler om endnu. Der er klimaaktivisme, der skaber overskrifter, men hos Business Fredericia vil vi være med, og sætte fokus på at skabe arbejdspladser, indtjeningsmuligheder og vi skal gøre det 100 procent, fordi der er fremtid og god forretning i det.”

Bent Jensen gav ordet til Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer, der skulle uddele årets erhvervspris.

Da Bent Jensen havde talt overlod han ordet til Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer, der endnu engang stod for overrækkelsen af Business Fredericias erhvervspris. Her fortalte direktøren først om bevæggrundene for årets vinder.

“Business Fredericia har indstiftet en erhvervspris, hvor personer eller virksomheder i Fredericia har gjort en flot indsats. Virksomheden har udvist stort mod, og truffet beslutninger, der har været med til at brande Fredericia i hele Danmark. Virksomheden har taget et socialt ansvar. Virksomheden har foretaget store investeringer, der har betydning for Fredericia, nu og i fremtiden,” sagde Kristian Bendix Drejer fra scenen.

På scenen kom Adm. Direktør fra Kristian Hundebøll fra DLG på scenen, som takkede for prisen og sagde:

“Tusinde tak. Jeg er meget beæret over at få den fornemme pris. Jeg synes næsten ikke, at vi har været her nok endnu. Det skal ikke ændre ved at på vegnene af hele DLG, så er vi stolte over prisen. Der er så mange dygtige virksomheder i Fredericia, der fortjener prisen. Da vi 2017 besluttede at flytte virksomheden til Fredericia. Byen var velvillige, tak til dig Jacob Bjerregaard. Du var den, der så mulighederne i at få en stor landsbrugsvirksomhed som DLG til byen. Stor tak til Business Fredericia og forvaltningen i kommunen, der har hjulpet os med store og små sager hele vejen. Der er massevis af usikkerhedsaspekter, når man flytter, men I har gjort det muligt for os. Efter min mening er det derfor 13 pladser for langt nede i forhold til virksomheden, når man ser på Dansk Industris erhvervsklimaliste. Vi er allerede 200 DLG’er i Fredericia, og til sommer rykker de sidste folk fra Axelborg til Fredericia. Vi glæder os til at tage hul på et nyt kapitel i historien, hvor vi kan kalde Fredericia for vores nye hjem,” sagde og takkede Kristian Hundebøll, der overrakte de 10.000 kroner til Røde Kors.

Til sidst blev nytårskuren af sluttet med et afterparty med netværk, streetfood og en stor portion optimisme for det nye årti.

http://shelovesyou.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer