Et koldt vinterbad luner til langt ud på aftenen. Og formentlig længere. Nytårsaftensdag klokken 14 fyres den første nytårsraket af for at skyde Vejle Nytårsbad i gang.
Alle vinterbadere rundt om Vejlefjord er nemlig inviteret til Vejle Nytårsbad, hvorfra overskuddet går til Dream Foundation og arbejdet til fordel for udsatte børn. Nytårsbadet foregår på Vejles fine badestrand ved Albuen.

– Vi ved, at der er rigtig mange grupper af vinterbadere hele vejen rundt om Vejlefjord. Vi håber, at vi i fællesskab kan få en sjov oplevelse, en god start på nytårsaften og samtidig gøre en forskel for andre, siger Jesper Sørensen fra initiativtagergruppen.

Planen er, at samle så mange vinterbadere som overhovedet muligt og at kræse for dem alle sammen, når de har været en tur i vandet. Deltagerne får nemlig udover et glas champagne også kransekage.

– Det hele ledsages af musik, fortæller Jesper Sørensen og fortsætter: Det skal være en hyggelig måde at starte nytårsfesten på. Og som vinterbader ved jeg, at det giver utrolig meget energi med en tur i vandet.

Men faktisk er det ikke en forudsætning at være vinterbader for at være med. Man kan eksempelvis starte et nytårsforsæt om vinterbadning allerede 10 timer før rådhusklokkerne slår. Alle kan deltage, hvis de ellers kan få sig selv til at tage en tur ud i fjorden.

Hele seancen skydes i gang med en nytårsraket klokken 14.00, og prisen for at deltage er 50 kroner. Initiativgruppen håber på 150 deltagere, men der er ingen begrænsning i deltagerantallet.

– Vejlefjord er stor, så alle kan være med uanset om der is på eller blankt vand. Jo flere vi er, jo sjovere bliver det, og jo større forskel kan vi gøre for udsatte børn. De fortjener også et godt nytår, siger Jesper Sørensen.

Vejle Nytårsbad har oprettet både en hjemmeside og en facebook-side, hvor man kan holde sig opdateret. Initiativgruppen tæller udover Jesper Sørensen også Per Olesen, Morten Buch og Torben Øllegaard Sørensen.

Læs mere på www.vejlenytaarsbad.dk