Parker bilen i udkanten af Kolding by, tag din cykel fra et aflåst cykelskur og cykel de sidste kilometer til arbejde. Sådan lyder et nyt tilbud til bilpendlere, der arbejder i Kolding Midtby.

”Der er mange fordele forbundet med at kombinere bil og cykel for bilpendlere. Man slipper for at sidde i kø på indfaldsvejene i myldretiden, man slipper for at bruge tid på at finde en parkeringsplads inde i midtbyen, og så er den daglige motion klaret, når man sætter sig i bilen for at køre hjem. På den baggrund tror jeg, der bliver rift om de nye pladser,” forklarer trafikplanlægger Gorm Baagøe Andersen fra Kolding Kommune og Kolding Cykelby.

20 p-pladser
To aflåste cykelskure i flot design er opstillet nær indfaldsvejene i den sydlige og den nordlige del af Kolding by.

Kolding Syd: Industrivej 2, ved Føtex – plads til 12 cykler
Kolding Nord: Bramdrupskovvej 40, bag Kolding Ketcher Center – plads til 8 cykler

”Andre kommuner har også cykelparkering for pendlere – typisk på samkørselspladser lidt længere uden for byen. Vi har rykket pladserne tættere på byen og placeret dem nær indkøbs- og fritidstilbud. Det øger trygheden, mindsker risikoen for hærværk og gør det mere overskueligt for pendleren at tage cyklen det sidste stykke til arbejde,” siger Gorm Baagøe Andersen.

Først til mølle
De nye parkeringspladser til pendlercykler udlejes efter først-til-mølle-princippet – søg om p-plads til pendlercykel her www.kolding.dk/cykel-pcp. Frem til september er tilbuddet gratis, herefter kommer det til at koste 200 kr. årligt.

Når man lejer en p-plads, får man et adgangskort, som bruges til at låse cykelskuret op med. Skuret er oplyst og udstyret med knage og en lille stol, så man evt. kan skifte tøj før/efter cykelturen. Ved skuret er der også cykelpumpe.

”I 2014 lavede vi en spørgeskemaundersøgelse. Her svarede 25 pct. af deltagerne med arbejde i Kolding midtby og med over seks km til arbejde, at cykelparkering for bilpendlere er en løsning, som de gerne vil bruge. Nu er tilbuddet en realitet, og så må vi se, hvor stor interessen for at kombinere bil og cykel er,” siger Gorm Baagøe Andersen.

Til efteråret evalueres ordningen i samarbejde med Føtex og Kolding Ketcher Center, som huser de nye cykelskure. Herefter vurderer kommunen, om der er behov for yderligere pladser.

De nye avancerede cykelskure leveres af Hitsa A/S i Hejls.