Det er med stor glæde at Fredericia Svømmeklub – en del af EGIF har modtaget to meget flotte sponsorater til klubben.

Fynske Bank har sponseret kr. 52.500,- til 6 nye rygstartbøjler, som kom i brug første gang til et lille internt afslutningsstævne den 18. juni.

Med de nye rygstartbøjler, som passer til de nye startskamler i Fredericia Idrætscenter, kan klubben give svømmerne bedre forudsætninger for at kunne opnå de ønskede resultater indenfor rygsvømning, både under træning men også ved stævner. Et godt afsæt i en rygstart kræver meget øvelse og kan være afgørende for, om en svømmer opnår en god tid samt i sidste ende vinder et løb. Vi siger alle mange tak til Fynske Bank.

DGI har sponseret kr. 150.000,- til et nyt tidtagningssystem. Klubbens over 20 år gamle system kunne ikke længere opdateres og var begyndt at sætte ud. Dette resulterede i, at vi måtte have manuel tidtagning som backup, hvilket gav usikre tider for svømmerne under stævner.

I svømmesporten afgøres placeringer til stævner ved tid, som måles helt ned til 1/100 sekund. Ligeledes gives placeringer på den nationale rangliste og FINA point (et pointsystem defineret ved gældende verdensrekord) ud fra den enkeltes tid. Derudover er den enkelte konkurrencesvømmers tid afgørende for, om de opnår kravtider (en tid, som skal opnås, for at kunne deltage i mange mesterskaber).

Omkring årsskiftet tilkendegav DGI, at de ville sponsere kr. 150.000-, til et nyt anlæg forudsat, at klubben selv fandt de resterende penge. Det er lykkedes, og det nye anlæg er kommet og afprøvet ved klubbens interne afslutningsstævne den 18. juni.

Et tidtagningssystem består af en styreboks, computer, scoreboard og en masse ledninger – og i kan tro, at vores frivillige hjælpere i klubben er glade for vores nye tidtagningssystem, så de nu kan tilbyde svømmerne de samme gode forhold, som de oplever til stævner udenbys. Vi siger alle mange tak til DGI.