Endnu en syddansk styrkeposition får et elitetræningscenter i det nationale vækstprogram Scale-Up Denmark. Jagten går ind på de næste vækstvirksomheder indenfor Oplevelseserhverv & Turisme. Potentialet er stort, for industrien favner bredt – fra natur og turisme til kultur, underholdning, design og gaming – kort sagt alle kreative oplevelsesfag.

– Det glæder mig utrolig meget, at vi er udvalgt til at realisere et Scale-Up Denmark center inden for oplevelseserhverv og turisme sammen med to stærke aktører som SE Next Step og Insero. I Vejle Kommune har vi arbejdet strategisk inden for de kreative erhverv – i mere end 15 år, og vi kan se at vores mangeårig satsning giver bonus. Vi udvikler videre på de gode erfaringer, som vi har opbygget i Spinderihallerne omkring udvikling af fremtidens bæredygtige forretningsmodeller. Det er disse erfaringer, som vi bringer med ind i samarbejdet, siger Jens Ejner Kristensen i en pressemeddelelse, der er borgmester i Vejle Kommune.

Bag det nye elitetræningscenter står et stærkt konsortium med SE Next Step, Spinderihallerne, Insero & Next Step Challenge. Med det nye center kommer Region Syddanmark op på 5 ud af i alt 12 i Scale-Up Denmark regi.

– Vi er stolte over at lande endnu et center hos os, og det falder på plads på baggrund af et stærkt konsortium samt flere års erfaring i det syddanske med netop vækstprogrammer for små og mellemstore virksomheder. Vi skal i gang med at arbejde i en branche som i høj grad har vækstpotentiale – ikke mindst digitale oplevelser. Både indenfor turisme, som står stærkt i vest med Business Region Esbjerg – og indenfor de kreative fag, som er stærkt repræsenteret af Spinderihallerne i Øst. Det bliver en fornøjelse at arbejde tæt sammen med Spinderihallerne og Insero, samt en lang række af andre aktører indenfor branchen. Lisbeth Valther, adm. Direktør SE Next Step.

Det nye center får ét overvejende fokus – digitalisering. Det enorme potentiale der gemmer sig i digitale løsninger er tydelig for enhver. For skal der skabes fremtidig vækst, skal der ikke kun tænkes ud af boksen ift. traditionelle løsninger og produkter, der skal også findes skalerbare løsninger.