Langebro er et unikt nyt byrum i Kanalbyen, der forener den historiske fæstningsby og vandet og giver mulighed for ophold helt ud til Lillebælt. Det er kunstnerisk udsmykning og plads til ophold eller aktivitet for fritidssejlere. Lørdag den 26. november åbnes det nye byrum for offentligheden ved en festlig lejlighed, hvor der også er fernisering og mulighed for at se de unikke kunstinstallationer på Langebro eller møde kunstnerne bag.

”Vi er glade for at kunne invitere til en festlig markering af endnu vigtig milepæl i projektets udvikling. Lige nu begynder Kanalbyen for alvor at tage form; den første karre, Frederikshuset, har netop rejst sig i fuld højde. Tidligere på året kunne vi fejre åbningen af den første kanal og markere afslutningen på klimasikringen af den historiske midtby langs Gl. havn. Indgåelsen af store aftaler henover sommeren betyder, at nye byggerier forventeligt snart vil skyde op i Kanalbyen. Og nu kan vi føje endnu en vigtig brik til planen med åbningen af det nye byrum, Langebro, der åbner byen og bydelen helt ud til Lillebælt og skaber mulighed for både aktivt sejlerliv og rekreativt ophold,” siger projektdirektør i FredericiaC, Tim E. Andersen, i sin pressemeddelelse.

Det nye byrum, Langebro strækker sig fra den gamle pier langs Gl. Havn og indeholder også et slæbested for fritidssejlere. Desuden er kunstneriske elementer indarbejdet i byrummet, så der venter oplevelser på flere niveauer for bydelens mange gæster.

Projektselskabet, FredericiaC er i fuld gang med anlæggelsen af en helt ny bydel, Kanalbyen på kanten af Lillebælt. Bydelen fuldender en historisk kongeplan for den historiske fæstningsby og skaber sammenhæng mellem den eksisterende by og vandet. Nye byrum, der inviterer til rekreativt ophold eller til aktivt fritidsliv er en central del af planen.

Ankerkendt kunstners børn fuldender vision for værk
Projektselskabet indgik sidste år et samarbejde med den anerkendte keramiker Gunhild Aaberg og hendes børn Sigge Aaberg Kærn og kunstneren Simone Aaberg Kærn om at forvandle et af Gunhild Aabergs værker til en havnebænk, der samlet set går under betegnelsen ’På Bedding’. Værket kan sættes i produktion og klare vind og vejr på molen. Det er der kommet et moderne byrumsmøbel til Kanalbyen ud af. Et værk, der gentænker et af moderens værker fra 90’erne. Værket kan opleves til åbningsfesten, hvor der også vil være mulighed for at møde kunstnerfamilien bag. Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Om arrangementet
Markerer afslutningen på arbejdet med at skabe et unikt, rekreativt offentligt byrum helt ud til Lillebælt. Den gamle pier har fået nye belægninger, lys, bænke og nyt navn, Langebro, så nu er der plads til rekreativt ophold helt ud til Lillebælt. Samtidig er også slæbestedet blevet nyanlagt med flotte træbrygger, så det nu er nemt at trække småbåde op af – og sætte dem i vandet. På dagen er der tillige fernisering af den lokalt fødte kunstner og anerkendte keramiker, Gundhild Aabergs kunstneriske installation, På Bedding, som er 12 kunstværker, der nu har fået opstilling på Langebro.

Program:
13.00: Velkomst, taler og snorklip
13.00 – 14.00: Forplejning på Langebro
14.00: Guidet rundvisning på arealet.
15.00 Arrangementet slutter
Arrangementet er gratis og foregår på Langebro og i telt ved det store slæbested den 26. november 2016. Alle er velkomne.