Trekantområdets Festuge kulminerer traditionen tro i Middelfart med Festlig Fredag den 1. september, hvor alle byens butikker holder længe åbent og en hver plads er fyldt op med kulturtilbud for store og små. I år udvider samarbejdspartnerne bag Nytorv – nyt bycenter og rådhus festen med et særligt åbningsprogram på Nytorv skabt i et samarbejde med lokale frivillige ildsjæle.

Borgmester Steen Dahlstrøm fortæller i en pressemeddelelse:

– Det nye bycenter og rådhus er en investering i udviklingen af både bosætningen, handels- og bylivet i Middelfart Kommune – og vi skal naturligvis fejre åbningen sammen med hele kommunen til Festlig Fredag. Derfor indvier vi Nytorv sammen med forenings-, handels og kulturlivet i en god cocktail af kendte navne som Duné, Nikolaj Kirk og JR Bigband med Benjamin Koppel mfl. og håndplukkede lokale talenter. Tak til alle de mange frivillige og samarbejdspartnere, som har gjort det muligt. Jeg glæder mig til at byde velkommen til Middelfart og indenfor i de fantastiske nye rammer på Nytorv”.

Stor fest med lokal forankring
Programmet, som også rummer alt fra folkedans, til strikkecafé, sushi-skole for børn, forrygende argentinsk tango, og koncerter med bl.a. Danmarks folk-diva nr. 1 Helene Blum og Harald Haugaards virtuose violin samt lokale kor, er skabt i samarbejde med lokale ildsjæle.

Heine Kristensen – til daglig medlem af musikforeningen GUFs bestyrelse, fortæller om den samskabende proces bag arrangementet:

– I musikforeningen GUF syntes vi, at det kunne være spændende at involvere alle de lokale foreninger, der er i Middelfart Kommune i et arrangement i forbindelse med åbningen af Nytorv og Rådhuset. Den idé var Middelfart Kommune helt med på og det var rigtig mange af foreningerne i kommunen også. Det har været naturligt for os at være tovholder på dette alsidige åbningsprogram. Det har været dejligt at se så mange forskellige foreninger, der gerne har villet bidrage til, at det her bliver et torv, bycenter og rådhus for hele kommunen, og derfor gerne vil vi være med til at lave et brag af en åbningsfest, som hele kommunen kan være stolte af. Vi har gerne villet vise den mangfoldighed og den styrke, der er når vi står sammen om at løfte sådan en stor begivenhed.

Arrangementsgruppen har holdt et hav af møder i et meget lille skurvognslokale, hvor pladsen til tider var trang.

– men idéerne har fløjet højt, og vi tror på, at den frivillige indsats kan bære det hele, så vi får en uforglemmelig dag, slutter Heine Kristensen.

Åbningsdagen byder naturligvis også på rundvisninger på rådhuset ligesom de nye butikker og cafeen på Nytorv slår dørene op. Kl. 15.30 er der fremvisning af kunstværket Hvalens Hjerte i rådhusets foyer af kunster Kirstine Roepstorff, som netop har repræsenteret Danmark ved biennalen i Venedig.

Fakta om åbningsfesten:

Arbejdsgruppen bag arrangementet består af repræsentanter fra musikforeningen GUF, Rock under Broen, Roerslev og Omegns Folkedansere, SOS Gambia, Middelfart Ungdoms og Musikskole, Vestfynske Kunstnere, Middelfart Tangoforening og derudover har mange foreninger bidraget med input og deltager på selve dagen. Koncerten med Dúné er sponsoreret af KulturØens Bycenter A/S (Middelfart Sparrekasse og Kvickly) og Middelfart Bycenter A/S.

Fakta om byggeriet:

Middelfart Kommune finansierer byggeriet af rådhuset. De 40 lejligheder opføres af Middelfart Bycenter A/S, som de to lokale forretningsmænd Torben Østergaard-Nielsen, der er indehaver af USTC-koncernen, og Bent Jensen, der ejer T. Hansen, står bag sammen med hovedentreprenøren 5E Byg. Bygherren på butiksarealet er Kulturøens Bycenter A/S, der er dannet af Kvickly Middelfart og Middelfart Sparekasse. Byggeriet er tegnet af Henning Larsen Architects A/S

Nytorv vil i alt rumme 9000 kvadratmeter rådhus, 6400 kvadratmeter boliger og 3600 kvadratmeter butikker. Lejerne bliver H&M, Bestseller, Pigernes og cafékæden Mauritz. Hertil kommer cirka 2000 kvadratmeter kælder og parkering – 21.000 kvadratmeter i alt. Rådhuset åbner for borgerbetjening den 15. august 2017.

Se det fulde program for hele Festlig Fredag og den øvrige festuge på www.trekantfest.dk.