Familiefællesskabet findes i 65 kommuner og kommer nu til Fredericia. Med Naturfamilier kan børnefamilier invitere hinanden med på uforpligtende naturoplevelser og være fælles om at komme mere ud i det grønne.

Naturfamilier er et projekt hos Danmarks Naturfredningsforening, som vil gøre det nemmere for børnefamilier at finde tilbage til nærheden, kontakten og kendskabet til naturen. Det er gratis, og alle kan være med.

Projektet blev først lanceret i foråret 2019, hvor børnefamilier i 35 kommuner har kunne invitere hinanden med på små udflugter. Der er blandt andet blevet afholdt en fisketur ved søen, en eventyrlig tur gennem en hemmelig skov og en udflugt til stranden for at bygge sandslotte. Nu åbner projektet op i yderligere 30 kommuner, og efter sommerferien vil der være Naturfamilier i alle landets kommuner.

Et fællesskab for alle

Det kræver ikke den store viden om friluftsliv for at kunne invitere andre med ud i naturen, men blot motivation til at komme ud sammen med andre børnefamilier. Det kan være at lave snobrød over bål, som store og små kan samles om, eller at gå en tur i skoven.

– Naturfamilier er et fællesskab, hvor der er plads til alle uanset alder og naturerfaring”, forklarer Lene Gryning, der er projektleder for Naturfamilier, og fortsætter:

– Vi vil gøre det lettere for familier at vælge naturen til og finde inspiration til spændende naturoplevelser sammen med andre børnefamilier. En tur behøver ikke være et stort projekt, men skal kunne passe ind i hverdagen.

Ved hjælp af lokale Facebook-grupper og hjemmesiden www.naturfamilier.dk skaber Danmarks Naturfredningsforening lokale netværk af familier, der arrangerer små naturaktiviteter og ture for hinanden.

Tilmeld dig og få oplevelser for livet

Du kan nu tilmelde dig og din familie på www.naturfamilier.dk, hvor du kan finde mere information, følge med og komme mere ud i naturen.

Fakta

Naturfamilier er et projekt hos Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Steno Diabetes Center Copenhagen. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

I 2018 foretog Danmarks Naturfredningsforening en undersøgelse i samarbejde med Gallup, som viste, at danske børn kommer halvt så meget ud, som deres bedsteforældre gjorde. Samtidigt viser andre undersøgelser, at ophold i naturen gavner børns motoriske og kognitive udvikling, styrker deres hukommelse, mindsker ensomhed og øger hele familiens trivsel.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer