Forside Erhverv Nyt på vej fra COZY: Hjemmelavet spareribs og mad klar til hjemmet

Nyt på vej fra COZY: Hjemmelavet spareribs og mad klar til hjemmet

DEL
Cozys kok, Klaus Zoffmann-Jensen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericai AVISEN

Der er et nyt menukort på vej på COZY, hvor der også er et nyt tiltag på vej. Blandt andet kommer der fremadrettet til at være spareribs på menukortet, ligesom det bliver muligt at bestille mad, som man tager med hjem og det eneste man skal gøre er at smide kødet på grillen eller panden.

Solen står højt på himlen. Klokken 11:00 åbner COZY, og Klaus Zoffmann-Jensen, der er kok på COZY Café & Restaurant og jeg har derfor aftalt at mødes klokken 10:00, hvor der er en mere stille stund på havnerestauranten.

Klaus kommer gående over fra Fru Møllers Ishus med en af de andre kokke. Vi tager turen ind i køkkenet i restauranten, hvor der er ved at ske forandringer på menukortet og hvor der også er nye tiltag undervejs.

COZY en flot forårsdag. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericai AVISEN

Et af de nye tiltag, der snart kommer er, at man kan bestille en pakke med mad, som man tager med hjem og spiser.

“Man ringer bare og siger, hvor mange bøffer man skal have og så har vi en pakke klar, som man henter og hvor der hører salat og kartofler til. Man skal nærmest bare sætte tingene på bordet derhjemme – så nemt er det,” siger Klaus, der går i gang med at stege en rib eye.

Klaus’ rib eye. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericai AVISEN

Mens Klaus står og steger rib eyen efter alle kunstens regler står og vi og taler om løst og fast. Blandt andet fortæller Klaus, der startede hos COZY i januar, at der forventes mange besøgende hos restauranten i løbet af påsken:

“Hvis vejret holder, så kommer der mange. Vi er derhenne, hvor jeg vil anbefale, at man reserverer bord, hvis man vil være sikker på at kunne spise her,” siger Klaus.

Menukortet er under forandring hos COZY, og der er flere ting, som Klaus glæder sig til at præsentere for gæsterne.

“Vi har i nogen tid talt om vi skal have spareribs på menuen. Nu giver vi det et skud, når vi laver menukortet om. Det er noget, som vi glæder os til at se, hvordan vores gæster tager imod det,” forklarer Klaus, der nu har fået stegt sin rib eye færdig.

Et stk. rib eye med tilbehør. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericai AVISEN

Klaus har i mellemtiden sat en anden kok til at lave salat, og går efterfølgende selv i gang med at dekorere en tallerken, som fremstår virkelig lækker.

Jeg vil ikke forstyrre den travle kok Klaus mere, og begiver mig derfor ud i solen, og slikker mig om munden ved tanken om en gang spareribs fra COZYs inden for den nærmeste fremtid.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.
DEL