Fredericia AVISENs sportsredaktør fyldte for nyligt rundt – og i den anledning blev vi inviteret på lækker mad hos COZY. De er klar med et nyt menukort, helt specielle vine og en udsigt man ikke finder mange andre steder. I køkkenet er der kommet nye kræfter til – og det giver den bedste mad nogensinde, hvis man spørger indehaverne Tina og Søren Møller.

Det var en travl dag på redaktionen. Det var en af de første dage med store meldinger fra Statsministeren, så vi kom lige i sidste øjeblik til vores aftale med Tina og Søren Møller. Sportsredaktøren kom først, ingen både Chefredaktøren og jeg selv kom flyvende ind. Nyheder om aflyste arrangementer som følge af COVID-19 rullede ind, så computeren blev fundet frem, imens vi ventede på maden. 

I slutningen af denne måned er det fire år siden ægteparret Tina og Søren Møller åbnede COZY. Det er blevet deres livsprojekt – og et projekt der løbende bliver udviklet.

“Vi byder på det bedste mad nogensinde. En tidligere medarbejder siger, at det er et meget stort skridt opad. Vi har et større køkken, et bedre køkken. Det er et niveau op – et stort niveau”, fortæller Søren Møller og fortsætter: “Vi kører en menu hver måned. Det har vi aldrig haft succes med før, men det har vi nu. Vi begynder at køre med en bedre vinmenu også. Køber man den har man et par af hver som man kan vælge imellem. Det er ikke vine fra kortet, det er virkelig gode vine, der bare ikke er mange af tilbage. Det er de allerbedste vine fra Kjær Sommerfeldt”.

Tina støder til, og hiver menukortet frem. “Vi skal jo have noget mad, så kan vi snakke bagefter”, lyder det med et grin fra den altid smilende indehaver. Chefredaktøren spørger Søren ind til favoritterne på kortet – og der er mange.

(Foto: Massimo Grillo, Format Media)

“Stegt helleflynder. Det er ikke et bjerg af kartofler til, det er en virkelig lækker ærtemos. Schnitzlen er virkelig også god. Så kan jeg godt lide kød, så højreb er altid godt. Vi har burgere der kan det en burger skal. Nogen vil bare gerne have en burger der gør det en burger skal. Vi har også en burger med lækre grøntsager i, men det er ofte en mangelvare at have den simple burger”, svarer han – og det efterlod jo ikke mange tips til en klar favorit, så vi måtte selv prøve os frem. Chefredaktøren tog en stegt helleflynder, og redaktionens to yngste tog den traditionelle wienerschnitzel med dreng.

(Foto: Massimo Grillo, Format Media)

Med madbestillingen på plads var der tid til en snak om hele det nye menukort, livet ved lystbådehavnen og hvad der ellers rører sig for COZY, der blandt andet også rummer Hannerup Skov, et ishus og en sejlerskole.

“Vi har folk i køkkenet, der ikke vil nævnes ved navn fordi de vil være et hold. Vi har en der har arbejdet under Rasmus Munk, ender har arbejdet på the Balcony. Vi har en kok fra The Fat Duck, Heston Blumentahl, Kongebrogaarden, en der har været i Norge der i år tog flest Michelin-stjerner. Vi har en der før vi fik ham har brugt fire år på at rejse rundt i hele verden, hvor han har lavet mad i alle verdenshjørner. Det er et sindssygt godt hold derude. Det er et køkken der får lov”, forklarer Søren.

“Jeg tror aldrig vi har blandet os så lidt som i år. Det har vist sig at være godt, så måske vi bare skal blande os udenom”, siger han med et grin, inden han lader Tina forklare resten. “Jeg reparerer kun tingene, det er Tina der står for alt det andet – det skal jeg ikke tage æren for”, siger Søren med endnu et grin.

“Det er en god ambassadør du har dig der”, siger Andreas til Tina, der lige har sat sig ned ved bordet. 

Hvad sker der ellers her?

“Ishuset åbner 9. april. Som noget nyt kommer vi til at sælge franske hotdogs. Vi har talt lidt om at der har manglet noget. De der går og laver deres båd vil måske nok gerne lige have en hotdog med i hånden”, fortæller Tina og fortsætter: Så strømliner vi virksomheden, så det hele kommer under COZY. Det er ala carte, Hannerup Skov, sejlerskolen og ishuset”.

“Vi er klar med bådudlejdning fra 1. april. Sejlerskolen starter 22. Marts med et speedbådskursus, der allerede er udsolgt”, fortæller Søren, der selv står i spidsen for sejlerskolen, inden Tina følger op: “Man kan også tage et vandscootercertifikat her – og det er jo blevet lovpligtigt nu”.

“Så har vi Hannerup Skov, der alene bliver drevet som en selskabsrestaurant. Er man 30 eller over er det en mulighed. Alt fra brunch til frokostbuffet og tre-retters tallerken serveret. Det er vigtigt at den gæst der holder noget føler sig hørt. Om det er barnedåb eller bryllup, så er det ikke noget man gør hver dag, så vi er fleksible, for det skal være gæsternes dag”, slår Tina fast.

“Vi har alt fra vugge til krukke, blandt andet er der også mulighed for at holde mindesamvær her ved os. Vi vil meget gerne hjælpe til at holde alle livets fester – og det samvær der følger når livet er slut”, forklarer hun.

Det passer som fod i hose, maden bliver serveret – og jeg er imponeret. En schnitzel der knapt kan være på tallerkenen indikerer mæthedsgaranti. Sportsredaktøren er en madglad type, så smilet på hans læber blev kun endnu større da han så størrelsen. Chefredaktøren får sin helleflynder, der ser utroligt lækker ud. Udseendet fejler intet – og smagen heller ikke. Fisken var sprød på toppen, men blød i bunden. “En lækker kombination”, lyder det fra Chefredaktøren. Min schnitzel var mør som jeg aldrig har prøvet før. Paneringen var sprød – og de tilhørende kartofler ligger i top 2 på min egen liste over kartofler jeg har smagt. 

Jeg fik ret med mæthedsgarantien. Jeg kunne knapt rejse mig – men det behøves man heller ikke. Udsigten ud over Lillebælt og Lystbådehavnen er unik, og der kunne man sagtens bruge timer på at kigge ud. 

Her kan du se et udpluk af det nye menukort:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer