Med melodien ”It’s gonna be alright” vinder Steffen Bay Kolding Kommunes konkurrence om ny ventemelodi. En række kreative i Koldings musikmiljø havde budt ind, og blandt de 31 forslag, valgte juryen ”It’s gonna be alright” som den bedste.

Kolding Kommune skal have en ny ventemelodi til telefonomstillingen, der skal give en positiv start på henvendelsen i de 26 sekunder, man i gennemsnit venter. Hvert år ringer 142.000 til omstillingen, så allerede på forhånd, er det et hit, som Steffen Bay har skrevet.

Den 48-årige vinder har sit eget lydstudie, og i sin fritid er han er leder af gospelkoret ”South City Gospel Choir”.

”Jeg kunne godt lide oplægget med en konkret, kreativ musikalsk udfordring, hvor man bliver målt op mod andre deltagere. Min 13 årige datter Maria har i en periode spillet på ukulele (en 4-strenget guitar) – så jeg så for mig, at vi måske kunne lave noget sammen her. Jeg valgte at komponere melodien, så den ville fungere godt med de akkorder som Maria skulle spille. Udfordringen har været en god og spændende proces for os begge. Og som musiker og borger i Kolding er det selvfølgelig rart at tænke på, at der kommer noget god musik i ørerne, når jeg selv og alle andre ringer til kommunens omstilling – hvis man altså er så “heldig”, at skulle vente til min melodi, inden man bliver stillet om”, siger Steffen Bay.

Alderen på deltagerne spænder fra 17 til 48 år, så der har på alle måder været en god bredde i konkurrencen.

Initiativtageren til konkurrencen, borgmester Jørn Pedersen forklarer: ”Vi har modtaget mange gode forslag, og i forskellige genrer, så der har været en god og sund proces med deltagelse fra mange forskellige dele af musikmiljøet – hvilket jo netop var tanken bag det hele. Juryen synes, at mange forslag lever op til vores ønske at møde borgerne med et glad og varmt udtryk.

Fakta om Kolding Kommunes omstilling – på 4×79:

142.000 besvarede opkald pr. år

Gennemsnitlig ventetid: 26 sekunder

75% af opkaldene klares på under 30 sekunder.