Gymnasiet HTX Lillebælt tager på mandag imod nye og gamle elever fra Fredericia og Middelfart i deres nye bygning i Erritsø.

Lars Hansen, rektor på Gymnasiet HTX Lillebælt, glæder sig til weekenden er overstået – på mandag byder han nemlig velkommen indenfor i den nye bygning, der fremover skal huse det tekniske gymnasium, HTX.

Rektor på HTX, Lars Hansen Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

”Jeg har set frem mod denne dag, siden vi i efteråret tog første spadestik til vort nye gymnasium,” siger han og fortsætter:

”Vi får et gymnasiemiljø, der for alvor understøtter læring og faglighed, samtidig med at vi får nogle rammer, der understøtter det sociale miljø og giver de unge mange muligheder for at udfolde sig i sociale sammenhænge også – alt sammen udviklet i samarbejde mellem elever, lærere og fagfolk, det bliver rigtig godt!”

Gymnasiet HTX Lillebælt

Det nye gymnasium er ud over klasselokaler indrettet med mange muligheder for alternativ undervisning med kreative rum og grupperum med lounge-miljøer og ikke mindst et stort åbent atriumområde med glastag midt i bygningen, hvor der er mulighed for at samles i større eller mindre grupper med udsigt til himlen ovenover.

Gymnasiet står klar på datoen trods enkelte ’bump’ undervejs. ”Byggeriet har været lidt foran tidsplanen, hvilket vi jo har været glade for – og det kom os til gavn, da vi pludselig fik en vandskade,” fortæller rektor Lars Hansen smilende.

På Gymnasiet HTX tages der på mandag fat på undervisningen, der for de nye elevers vedkommende byder på en introuge med alternativ undervisning og slutter af med en hyttetur torsdag-fredag.

”Vi lægger vægt på at tage godt imod de nye elever og på, at de nye elever skal lære hinanden at kende, de skal møde deres kommende lærere og eleverne fra de andre årgange,” fortæller pædagogisk koordinator Kristina Back. ”Derfor har vi et hold tutorer fra 2. og 3. G, som er sammen med de nye elever en stor del af tiden i den første uge, og vi har fredagscafé som afslutning på ugen, hvor de kan møde de andre elever i en mere uformel sammenhæng,” siger hun og understreger, at det naturligvis er frivilligt, om man vil med til dette arrangement, men at det er en fin lejlighed til at få hilst på skolens øvrige elever.

Gymnasiet HTX Lillebælt har med den nye bygning taget et stort skridt mod at realisere ’Fremtidens gymnasium’, hvor målet med undervisningen og studierne er at kvalificere eleverne til videregående uddannelse. Da en HTX-eksamen kvalificerer til et væld af uddannelser især inden for det naturvidenskabelige og det samfundsvidenskabelige område, er det en meget bred studentereksamen, man står med i hånden, når man har gennemført de tre års uddannelse og får huen på.

”Mandag står i elevernes tegn, der skal tages godt imod dem alle – senere bliver der en officiel indvielse af bygningen med snoreklipning og festivitas,” slutter rektor Lars Hansen med et smil.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00