Social- og Beskæftigelsesudvalget har tidligere besluttet at igangsætte en borgerinddragende proces med udgangspunkt i de vedtagne anbefalinger fra Analyseenheden. På baggrund af denne beslutning har der været afholdt to borgerdialogmøder i foråret 2019. Det tredje afholdes d. 7. september 2020 og skal sætte fokus på resultatet af analyserne.

Det første dialogmøde blev afholdt den 22. januar 2019 i det Bruunske Pakhus med titlen ”I Fredericia skaber vi arbejdsfællesskabet sammen”.  På mødet blev alle interesserede præsenteret for de politiske visioner for udviklingen af jobcentret samt analysens metoder, resultater og omsætningen heraf. Efterfølgende fik alle deltagerne mulighed for – via tre temastande – at give sine perspektiver på, hvordan endnu flere fredericianere bliver en del af arbejdsfællesskabet. Hver temastand behandlede et specifikt tema fra Beskæftigelsesplan 2019; udsatte ledige, jobparate borgere og arbejdsfællesskaber for mennesker med et handicap. 

Det andet dialogmøde, som blev afholdt den 24. juni 2019, satte fokus på virksomhedsservice og havde titlen ”Sammen stiller vi skarpt på virksomhedsservice”. Blandt oplægsholderne var Fredericia Beskæftigelsesforum, som er sparringspartner for Fredericia Kommune i spørgsmål om beskæftigelsesområdet. Herudover var der mulighed for deltagelse i forskellige paneldebatter med fokus på både opkvalificering, rekruttering, fastholdelse ved sygdom og servicering af virksomhederne.

Analyseenheden har nu afsluttet sit arbejde. Resultatet er 8 analyser og 80 anbefalinger, som jobcentret er i gang med at implementere. Det tredje borgerdialogmøde, som foreslås afholdt i sensommer 2020, vil sætte fokus på den forandring, som er blevet – og løbende bliver – skabt på baggrund af anbefalingerne fra Analyseenheden. Borgerdialogmødet bliver afholdt som et åbent arrangement for både borgere, virksomheder og samarbejdspartnere.

Udvalgsformand: Det er vigtigt med åbenhed

“Det er vigtig at vi har åbenhed fordi det er et komplekst område med meget lovgivning. Det er et område der berører folks indkomstgrundlag. Fra dag 1 har vi haft et ønske om at skabe et menneskeligt jobcenter. Et jobcenter der møder borgerne der hvor de er”, fortæller formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind, i et interview til Fredericia AVISEN.

“Der har vi haft brug for at spørge mange virksomheder og borgere om deres møde med jobcentret. Det er det vores analyser har vist resultaterne af. Vi har haft to møder der har været godt besøgt med god dialog. Nu er det det tredje i rækken. På det møde vil vi give en status på hvad der er sket med de 80 anbefalinger, hvor er vi? Så skal der også være plads til at borgerne kan tale med politikere og embedsfolk om hvor vi er nu”, forklarer Tind og fortsætter:

“Der vil også være film og oplæg, alle sammen lokalt funderet. På den ene side skal vi informere om mulighederne og på den anden side fortælle om de lokale vinkler. Det ser vi rigtig meget frem til”.

“Vi vil fortsætte med at undersøge brugertilfredsheden fremadrettet. Vi vil høre borgerne og virksomhederne løbende om deres opfattelse af jobcentret. Når vi har haft vores sidste møde, så stopper det ikke her. Vi fortsætter med at lytte til borgerne og skabe åbenhed. Vi kan ikke lukke os inde. Vi er offensive og vil gerne møde virksomhederne og borgerne hvor de er. Vi skal skifte gear, så vi er mere offensive og lyttende. Vi er til for borgerne og virksomhederne”, slår Tind afslutningsvist fast.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer