I starten af august slog P.A. Andersen & Sønner dørene op på Vesterbrogade i Fredericia. Siden har der været en tilvænningsperiode for både kunder og personalet, og direktøren for bageriet, Kristian Andersen, kalder det en god start.

Ding, ding. Den klassiske lyd, når døren åbner i bageriet lyder ofte, og det gør den også denne formiddag, hvor vi besøgte P.A. Andersen & Sønner på Vesterbrogade i Fredericia. 

Tidligere på året købte kæden bageriet, som i mange år blev drevet af Bjarne Wetche, og den 9. august slog P.A. Andersen & Sønner døren op for første gang. Siden er der blevet bagt meget brød, som er kommet over disken til kunderne.

– Vi har fået en rigtig god start, hvor vi har fået mange roser for vores flotte butik og sortiment, og vores søde dygtige piger er forsat her. Vi bager frisk brød hver morgen og det gør, at vi bager i længere tid end man har været vant til, siger direktør, Kristian Andersen.

Kristian Andersen kommer selv jævnligt forbi butikken. Han tager snakke med personalet, og ser med selvsyn den kvalitet, som brødet, der bages, har, og han kan lide hvad han har set, og det har de fleste kunder også kunnet.

– Vi har som sagt fået ros, og nogen blandt andet sagt: Det har vi aldrig set før. Kigger vi på det negative har jeg undervurderet følelserne, som nogle kunder har omkring deres lokale bagerforretning, men det tager jeg positivt, fordi det også gør sig gældende for vores egne forretninger. Vi har eksempelvis ikke walesstænger, kaffestænger eller bestemte typer brød som tidligere, og det har nogle kunder lige skulle vænne sig til, siger Kristian Andersen.

Kristian Andersen er glad for starten i det nye bageri. (Foto: AVISEN)

Mens nogle kunder har været igennem en tilvænningsfase, har det til gengæld betydet for andre, at de har lavet et tilvalg af bageriet på Vesterbrogade.

– Nogle er tidligere kørt hen til vores butikker i Erritsø og Børkop, men har nu valgt at komme her af naturlige årsager. Vi har også fået nye kunder, fordi nogle ville prøve noget nyt, og giver os en chance, og kigger man den anden vej, har nogle droppet os, fordi der er kommet nyt til, siger Kristian.

En af de ting, der har været vigtig for Kristian Andersen, har været at beholde personalet fra tidligere.

– Vi er kommet godt i gang, og “pigerne” har fået indarbejdet nye rutiner, og de har trukket tænder ud. De skal lave mere administrativt end tidligere, men det har de klaret med bravour. De har været vant til, at tingene var styret fra bageriet, og de bare skulle sælge det, men nu skal de selv disponere over, hvor meget de tror, at de kommer til at sælge, slutter Kristian Andersen.

Flere gange om dagen tømmes ovnen af personalet i butikken. (Foto: AVISEN)

Direktøren hos P.A. Andersen & Sønner skal videre i teksten, og efter en snak og gennemgang af brødet i butikken, haster han videre til næste møde i Vejle, velvidende, at butikken på Vesterbrogade i Fredericia er kommet godt i gang.

Skriv en kommentar