En ny 10. klasse skal sikre en tryg overgang til ungdomsuddannelsen for unge i specialtilbud

En ny 10. klasse for unge i inklusionstilbud i grundskolerne, specialskoler og specialefterskoler er godt på vej til at se dagens lys. Uddannelsesudvalget og Børne- og Skoleudvalget har netop godkendt tilbuddet, der skal være en træningsbane for de unge inden springet til en ungdomsuddannelse.

Den nye 10´ende klasse placeres sammen med den kommunale 10´ende og er blevet til i et samarbejde mellem Frederiksodde Skole, PPR, UU Fredericia og 10’ende. Idéen er opstået ud fra et forældreønske, som forældrebestyrelsen på Frederiksodde Skole har været varm fortaler af. Netop det er formanden for Uddannelsesudvalget glad for at kunne imødekomme.

”Vi ønsker, at så mange som muligt har mulighed for at tage en ungdomsuddannelse. Forældre til unge i specialtilbud har efterlyst et andet 10.klasseforløb, og jeg er derfor godt tilfreds med, at vi med en tværgående indsats er lykkedes med at udvikle et tilbud, der er tilpasset de unges behov”, siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.

Tryg overgang til ungdomsuddannelsen
Struktur og tryghed kommer til at være omdrejningspunktet i den nye 10. klasse, hvor målgruppen er elever, som har mulighed for at fortsætte på en ungdomsuddannelse efter det 10. skoleår. Da klassen maksimalt kan rumme 10 elever, skal den enkelte elev visiteres til den. Der sker gennem dialog og forventningsafstemning mellem skolerne, den enkelte elev og deres forældre. For formanden i Børne- og Skoleudvalget er det vigtigt med en tryg overgang fra grundskolen til en ungdomsuddannelse.

”Jeg er glad for, at de unge efter folkeskolen har mulighed for at fortsætte i en 10. klasse, som er tilpasset dem, og hvor de i trygge rammer kan blive klædt godt på til at kunne tage det endelige spring til en ungdomsuddannelse”, siger formand for Børne- og Skoleudvalget Ole Steen Hansen.

Klædt på i et tempo
I starten af skoleåret går de nye 10´ende klasses elever sammen i sin egen klasse med 1-2 faste lærere fra Frederiksodde Skole tilknyttet. Efterhånden som eleverne bliver klar til det, sluses de ud i de øvrige klasser og i valgfagene. Der vil gennem hele skoleåret været tilknyttet relevant støtte til eleven, også når de overgår til de øvrige klasser på 10´ende.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer