Byrådet vedtog efter det seneste EU-valg at bruge digitale valglister. Samtidigt vedtog de at flytte to af valgstederne.

”Valgstederne blev primært flyttet på grund af for dårlige adgangsforhold for handicappede. Derudover spillede dårlige parkeringsforhold og pladsmangel på valgstederne også en væsentlig rolle”, fortæller Tine Gellert, der er valgansvarlig i Fredericia Kommune.

Så i år skal man afgive sin stemme på rådhuset og i Fredericia Idrætscenter i stedet for i Tøjhuset og på Ullerupbækskolen, afdeling Skjoldborgsvej.
”Så når man modtager sit valgkort i år, skal man lige være ekstra opmærksom på valgstedet, for det kan være flyttet i år”, siger Tine Gellert

Digitale valglister
Grunden til, at byrådet valgte at indføre digitale valglister, er en hurtigere og smidigere betjening af borgerne på valgstederne. At valglisten er digital betyder blot, at papirvalglisten er erstattet af en digital valgliste, så listeføreren slipper for at skulle bladre i papirvalgliste for at finde vælgerens navn og nummer.

I stedet bliver valgkortet scannet ved valgbordet, hvor der er en pc og en stregkodescanner. Det tager kun få sekunder for listeføreren at scanne stregkoden på valgkortet og registrere vælgeren i systemet. Herefter bliver stemmesedlen udleveret, og vælgeren kan gå ind i stemmeboksen for at afgive sin stemme på vanlig vis.
”Vi ved fra andre kommuner, at digitale valglister giver en hurtigere betjening af borgerne, da de ikke skal gå hen til et bestemt valgbord. I stedet kan man gå hen til et hvilket som helst og på den måde undgår vi lange køer ved enkelte borde”, siger Tine Gellert.

Fakta
I Fredericia Kommune foregår afstemningen i Bredstrup-Pjedsted hallen, i Erritsø Idrætscenter, i Herslev Forsamlingshus, i Elbohallen, i Fredericia Idrætscenter, i Bøgeskovhallen, på Fredericia Rådhuset og på Fredericia Gymnasium.

På valgkortet kan du se, hvor du skal stemme. Du skal bruge dit valgkort på afstemningsstedet, når du skal stemme, så husk at tage det med. Afstemningen begynder kl. 9.00 og fortsætter til kl. 20.00 ved samtlige afstemningssteder.