Fredericia Eliteidræt er startet op igen, og til torsdagens træning fik de et værktøj, der skal følge dem minimum de næste tre år.

Når man starter i talentklassen i 7. klasse får man udleveret en træningsdagbog, der kommer til at følge en resten af tiden, hvor man er tilknyttet Fredericia Eliteidræt. For nogen fortsætter det efter endt folkeskole på ungdomsuddannelsen, som man vælger, men for nogen stopper det der.

En af de elever, der har benyttet træningsdagbogen gennem længere tid, er Andrea Secher-Kiib, som selv har god erfaring med det.

“Hvis jeg har ondt et sted, så skriver jeg ekstra i den dag, da det så hjælper mig til at se, hvorfor det er sket. Så kan jeg se, om jeg har trænet for lidt eller for meget,” siger hun, da vi talte med hende efter et træningspas.

Andrea har selv benyttet sig aktivt af træningsbogen, da hun fik problemer med ryggen.

“Da jeg skulle hen til fysioteraupten Lars Rod kunne han med det samme se, at jeg havde trænet for meget og det var derfor skaden var opstået,” siger Andrea og kommer med et andet eksempel på, hvordan man kan benytte bogen:

“Man kan skrive et punkt, som man vil have ekstra fokus på. Det kan eksempelvis være hopskud, som man har fokus på og når man skriver det ned, så holder man sig selv oppe på det på den måde,” forklarer Andrea.

Fredericia Kommunes idrætschef, Keld Vestergaard, har vi også talt med om formålet med dagbogen.

“Det skaber en struktur over hverdagen som man ellers ikke vil have fået. Det at man kan se, hvordan en træning har været eller om man har trænet for meget eller for lidt er til stor gavn for den enkelte udøvers udvikling,” siger Keld og fortsætter:

“Det kan blive forvirrende, hvis man ikke har det på skrift, og det er vigtigt, at man sætter sig mål og evaluere på sig selv,” slutter Keld Vestergaard.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer