I Danmark er en række tiltag sat i værk, som et led i bekæmpelsen af udbredelse af coronasmitte. I Sydøstjyllands Politi går det stadigt hovedsagelig rigtigt godt for både borgere og virksomhedsejere med at følge de retningslinjer, som regeringen har besluttet. Det vil Sydøstjyllands Politi gerne rose og takke alle meget for. Det er så vigtigt, at vi alle står sammen nu og overholder både ord og ånd i de besluttede tiltag.

De aktuelle tiltag drejer sig om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv.

Sydøstjyllands Politi har det seneste døgn modtaget i alt 15 anmeldelser, der vedrører mulige COVID-19 overtrædelser.

Anmeldelser
I forhold til kravet om lukning, er der i politikredsen det seneste døgn modtaget 2 anmeldelser. Anmeldelserne vedrørte et Solcenter og en frisørforretning, der begge ifølge anmeldelserne var åbne. Der blev dog ikke konstateret overtrædelser, da politiet ankom til stederne.

I forhold til forbud mod større forsamlinger, har politikredsen registreret 12 anmelderser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af mennesker omkring lokaliteter i det frie rum, herunder bl.a. en større forsamling af mennesker på en skaterbane, et par boldbaner, foran en forretning, ved en Moské, på en legeplads m.fl. Heller ikke her var der konkrete overtrædelser ved politiets ankomst til stederne, idet der ikke var over 10 personer forsamlet eller personerne holdt afstand til hinanden.

Sigtelser/påbud
Sydøstjyllands Politi har i forbindelse med den aktuelle offensive patruljevirksomhed og de nævnte anmeldelser i det seneste døgn ikke foretaget sigtelse af nogen, ligesom der ikke er givet påbud i anledning af overtrædelser af Covid-19 tiltagene. Endnu en person, nemlig indehaveren, er dog efterfølgende blevet sigtet i sagen, der blev nævnt i pressemeddelelsen i går, hvor to personer i en Vandpibecafé blev sigtet for overtrædelse af bkg. om forbud mod adgang til visse lokaler mv.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer