Sammen med fire andre fynske kommuner arbejder Middelfart Kommune på at etablere en perlerække af moderne opholds- og shelterpladser – kaldet Blå Støttepunkter – langs den ca. 300 km lange kyststrækning.

Fyns smukke og varierede kyster virker som en magnet på naturelskere og folk med hang til aktiviteter ved og på vandet. Både turister og fastboende søger året rundt ud til kysten. Nogen blot for at nyde naturens ro med en gåtur, andre for at dykke, surfe, sejle i kajak, fiske eller noget helt sjette.

Men af og til regner det, andre gange er det hundekoldt og man kan få brug for ly for vind og vejr under opholdet på kysten, især hvis en primitiv og naturnær overnatning indgår i planerne.

Derfor arbejder Middelfart Kommune sammen med Assens, Kerteminde, Nordfyns og Nyborg Kommuner på at oprette Blå Støttepunkter for hver ca. 7-10 km. kyststrækning. De Blå Støttepunkter placeres diskret i landskabet og vil give kystens naturbrugere nye og spændende muligheder. Det kan for eksempel være til overnatning, madpakkehus, grejbank, toilet, fugletårn ja sågar en sauna.

“De Blå Støttepunkter er et rigtigt godt supplement til vores øvrige initiativer på friluftsområdet. Og det er meget positivt, at vi har fundet fælles fodslag i de fem kommuner, så vi får et fælles system hele Fyn rundt” siger udvalgsformand Agnete Damkjær

De fire kommuner i det Sydfynske Øhav har allerede 19 sådanne støttepunkter. Når de nye Blå Støttepunkter i Middelfart, Assens, Nordfyns, Kerteminde og Nyborg kommuner er opsat, vil der være Blå Støttepunkter med regelmæssig afstand hele vejen rundt om vores fantastiske ø. Dermed får friluftsfolket mulighed for at gå, sejle eller cykle fra støttepunkt til støttepunkt hele vejen rundt om Fyn.

Nogle af de Blå Støttepunkter vil blive etableret på kommunernes egne arealer. Men har man en grund, der ligger højst 200 m fra vandet, som man vil stille til rådighed for folk, der holder af naturen, opfordres man til at kontakte Middelfart Kommune på telefon 88884834 eller merete.norgaard@middelfart.dk.

Målet er, at støttepunkterne skal være opsat i løbet af 2017.
Projektet er støttet med midler fra LAG SØM og LAG MANK.