Fredericia Kommune er på vej med nye skilte, strøm, samt bad- og toiletfaciliteter i Gammel Havn

Gammel Havn i Fredericia er skøn på en solskinsdag i maj, hvor sejlerne er begyndte at vende tilbage, men de kan ikke få strøm, gå på toilet eller bruge andre af de faciliteter, som normalt er tilgængelig, og i en tid, hvor Danmark stadig er delvist Coronanedlukket har det været træls, sagt på dansk.

Det fortæller ægteparret, Christina og Carsten, som Fredericia AVISEN taler med.

De savner information om, hvornår de kan vende retur til noget, der duer, fordi de normalt møder havne med god information og gode forhold.

Men den information er på vej. Fredericia AVISEN har talt med Fredericia Kommunes Koncernchef for Teknik og Miljø, René Olesen.

“Vi sætter nye offentlige toiletter op, men også badfaciliteter til gæstesejlere. Der vil også blive adgang til strøm og vand,” fortæller René Olesen og fortsætter:

“Hvis de ikke har strøm lige nu, så vil jeg sørge for, at de får det hurtigst muligt. Den nye vogn er klar medio juni, så de må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.”

Der er kommet sejlere siden starten af maj – skulle man ikke have informeret om dette?

“Jo, helt klart. Men det har stået på Visit Lillebælts hjemmeside, ligesom det i øvrigt i denne periode til alt er klar, er gratis at bruge Gammel Havn,” svarer René Olesen og uddyber:

“Jeg synes også, at det er en god ide med wayfinding og mere information, hvorfor vi sætter midlertidig skiltning op med de kommende ændringer. Derudover får vi også opdateret vores hjemmeside med seneste nyt.”

Kommer der skiltning, der byder sejlere velkommen også bagefter?

“Ja, der kommer skilte og information, så vi sikrer, at alle kan benytte vores faciliteter.”

René Olesen fortæller også, at det kommer til at fungere således, at man med sit betalingskort køber en kode, der giver adgang til de forskellige aktiviteter i Gammel Havn.

Leave a Reply