Torsdag den 30. september blev der indviet nye atletikfaciliteter på Fredericia Gymnasium, og med etableringen af faciliteterne slår man to fluer med et smæk.

Steen Wrist fortalte, hvordan han selv har benyttet atletikfaciliteter i skoletiden, og fremhævede derfor vigtigheden af at have gode, nye faciliteter til gavn for både Fredericia Gymnasie og Fredericia Atletik Klub. (Foto: AVISEN)

Etableringen af de nye faciliteter, der blandt andet tæller en løbebane og højdespring, skete i forbindelse med det suspenderede anlægsloft sidste år, og det var også noget af det borgmester Steen Wrist talte om i forbindelse med indvielsen, hvor omkring 20 medlemmer af Fredericia Atletik Forening var mødt frem på sportspladsen på Fredericia Gymnasium.

– I Fredericia vil idrætsfolket nok altid forbinde coronatiden med lige netop disse investeringer i vores anlæg. I dag markerer vi et af de anlæg, som er blevet muligt at opføre. Foreningslivet i Fredericia har altid været meget levende. Vi har et væld af foreningerne, som er med til at styrke fællesskaberne på tværs af kommunen som blandt andet Fredericia Atletik Forening, der er en af vores nyere af slagsene, da den blev etableret i 2018, sagde Wrist og fortsatte:

– De søgte om midler til at etablere en række faciliteter, blandt andet højdespring, længdespring og trespring, der alle skulle etableres på klubbens anlæg her på gymnasiet. Det er faciliteter, som den nye klub har peget på skal være med til at skabe fundamentet til at styrke atletikken i Fredericia, og det valgte vi at støtte med 550.000 kroner. Men som vi kan se, er der ikke blot kommet springudstyr til – der er også kommet nye spring- og løbebaner til. Det har kunnet lade sig gøre, fordi Fredericia Gymnasium på linje med Fredericia Kommune, har haft interesse i at hjælpe den nye atletikklub på vej. Det giver rigtig god mening, da gymnasiet også bruger arealerne til undervisning i udendørs idræt. Jeg ved, at gymnasiets bidrag matcher vores fuldt ud, og måske lidt mere endda. Samlet set er der nye atletikfaciliteter for omkring 1,2 millioner kroner, og det er helt fantastisk.

Christian Jørgensen med smil på læben efter spurten mod Steen Wrist, Poul Erik Madsen og en udøver fra atletikklubben. (Foto: AVISEN)

Fungerende formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Christian Jørgensen (V), håber Fredericias borgere får glæde af de nye atletikfaciliter. Selv ser han tilbage på fortiden, hvor det gamle stadion på Baldersvej dannede rammen omkring den daværende atletikklub i byen.

– Jeg har også selv minder fra Gymnasiet, hvor jeg gik 1979 – 1982, hvor jeg havde Uffe til idræt. Han var typen, der selv var med. Jeg har også stået og væltet mange ølkasser herude, mens det behøver jeg ikke komme nærmere ind på. Tilbage i folkeskolen, hvor jeg gik på Erritsø Centralskole, var atletik også det helt store, sagde Jørgensen og fortsatte:

– Nye ildsjæle har sat gang i atletikken i Fredericia, og beliggenheden her gør, at tusindevis kan benytte det. Der er flere byskoler tæt på, og kigger man på faciliteterne kan man kun blive inspireret til at benytte sig af dem.

Formand for Fredericia Atletik Forening, Jimmi Hesselbjerg, holdt også en tale ved indvielsen:

Der var ingen atletikklub i Fredericia eller Middelfart, og derfor undersøgte vi, hvor vi kunne lave en, sagde Hesselbjerg om baggrunden for stiftelsen af klubben og fortsatte:

2020 var et specielt år for os, hvor vi blev lukket ned, og som mange andre, mistede vi lidt medlemmer. Vi arbejdede videre, og satsede på, at tingene kom op at køre igen. Vi lavede en ansøgning til nye faciliteter, og vi er enormt taknemmlige for det resultat vi står med. Faciliteterne lever op til de krav, der er, og løbebanen er lavet så den er beregnet til pigsko, forklarede han.

Medlemmer af atletikklubben viste, hvordan man skal tage højdespring. (Foto: AVISEN)

Sidste taler var rektor på Fredericia Gymnasium, Poul Erik Madsen, der glæder sig over faciliteterne kan benyttes både af hans elever og atletikklubben.

Det er godt at bevæge sig og få sved på panden, og det er godt for sådan en halvgammel mand som mig at bevæge sig, men også for de unge. For alle betyder det noget for kroppen, og jeg har en fundamental tro på, at det har betydning for ens velbefindende .at man er med til noget sjovt og udfordrende. Mange har skabt gode rammer, ikke mindst for jer unge, der kommer til idrætsgren, som I synes er interesant. På gymnasiet har idræt altid spillet en stor rolle, fordi alle, der går på skoen, skal have idræt og det har jeg altid synes har været fantastisk, da det at røre sig undervejs, betyder noget for det der sker oppe i “knoppen”, sagde Poul Erik Madsen.

Efterfølgende gik turen over til løbebanen, der officielt blev indviet med en spurt mellem Steen Wrist, Christian Jørgensen, Poul Erik Madsen og en af atletikklubbens medlemmer. Det var til stor morskab for de fremmødte, der kunne konstatere, at der var noget mere eksplosivitet i kroppen på det unge medlem fremfor de tre gæsteløbere.