Ejerne af 50.000 boliger over hele landet modtager i disse dage en opfordring fra Vurderingsstyrelsen til at gennemgå de oplysninger, der danner grundlag for den nye ejendomsvurdering. Herefter fremsendes selve vurderingen, og efterfølgende tilbagebetales eventuelt for meget betalt boligskat. 

Dermed kommer der nu ejendomsvurderinger ud til boligejerne for første gang siden 2011. 

– Nu får vi endelig de første vurderinger sendt ud til boligejerne, ligesom vi får taget hul på tilbagebetalingen til de boligejere, der har betalt for meget i boligskat. Efter 10 år uden nye ejendomsvurderinger er det en god dag for boligejerne og for skattevæsenet, siger skatteminister Morten Bødskov. 

Vurderingsstyrelsen skriver i fem omgange til ejerne af 10.000 ejendomme i løbet af september måned. Herefter har boligejerne 4 uger til at melde tilbage, om oplysningerne ser rigtige ud. 

Det er forventningen, at der i alt udbetales 14 mia. kr. til boligejerne i for meget betalt boligskat inkl. renter. 

– Jeg glæder mig i den grad over, at vi nu kompenserer de første boligejere. I takt med udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger, vil alle boligejere, der har betalt for meget i boligskat, få penge tilbage – skattefrit og med renter. Det vil være penge, der falder på et tørt sted hos mange danskere, siger skatteministeren. 

Næste vurderinger på vej fra 2022 og frem 
I foråret 2022 udsendes vurderinger og efterfølgende tilbagebetalingstilbud til ejerne af yderligere ca. 100.000 parcel- og rækkehuse. I andet halvår 2022 påbegynder Vurderingsstyrelsen sagsbehandling af vurderingerne for de ca. 700.000 resterende parcel- og rækkehuse, hvorefter vurderinger og tilbagebetalingstilbud udsendes. 

Senere udsendes vurderinger og tilbagebetalingstilbud for ejerlejligheder, sommerhuse og alle andre typer af ejerboliger. 

It-tilsynets trykprøvning fortsætter i efteråret med fokus på den samlede tidsplan for udsendelsen af de resterende ejendomsvurderinger, herunder vurderingerne af erhvervsejendomme.