Et tydeligt tegn på demokratiet er, at Nye Borgerlige stiller spørgsmål og lader Statsministeren og Fødevareministeren stå til ansvar.

Et knap så tydeligt tegn på demokrati er, at begge ministre taler laaaangt uden om, i stedet for at tage det ministeransvar på sig, de har.

Nye Borgerlige forlanger der trevles op i minksagerne, det er stærkt beskæmmende, at Statsministeren der er tidligere Justitsminister, ikke stiller sig selv eller sit embedsværk det simple spørgsmål, med hvilken lovhjemmel udsender vi dette dekret?

Folketingets hjemmeside definerer tydeligt hvad ministrene står til ansvar for

Citat: ”Ministrene står til ansvar for, hvad de foretager sig som minister. Principperne for en ministers ansvar er et helt grundlæggende elementer i det danske folkestyre og beskrives både i grundloven og i ministeransvarlighedsloven. Ministrene har et stort politisk handlerum til at stoppe tiltag eller sætte ting i gang samt foreslå nye love m.m. ”

Man taler om to slags ministeransvar: et politisk og et retligt.

Det politiske ministeransvar defineres i Grundlovens § 15: »Ingen minister kan forblive i sit embede, efter at Folketinget har udtalt sin mistillid til ham.«

Grundloven beskriver også, at Folketinget eller regeringen kan tiltale en minister ved en rigsret, hvis Folketinget eller regeringen mener, at ministeren har gjort noget strafbart i sit ministerembede.” citat slut.

Ud fra ovenstående kan både en minister og en regering væltes. Det er en del af demokratiet at lytte til befolkningen og politiske kolleger uanset partifarve. I denne sag har regeringen ikke engang rådspurgt sig med støttepartierne.

Lugter det lidt af enevælde og diktatur?

Når man samtidig ikke forbereder sig ordentligt og sikrer sig at lovgrundlaget på plads, så er ordet makværk og man ligger som man har redt på sin plads.

Den nuværende regering har udover sit embedsværk, det største antal spindoktorer og særlige rådgivere i historien. Deres værdi er tvivlsom, da de ofte er hentet blandt kammeraterne i partiet og universiteterne, ikke altid fra de faglige rækker med nødvendige kompetencer.

Altinget.dk har en liste over regeringens spindoktorer og deres baggrund, listen er spændende læsning.

Folket der onsdag aften demonstrerede i Fredericia, slog på grydelåg o.l. i en veltilrettelagt fredelig demonstration omkring pandemiloven og mink situationen bør der lyttes til, de er skatteydere, stemmeberettigede og de er med til at gøre en forskel, lyt til folket.

Regeringens enevælde med ”Vi alene vide dur ikke”. Regeringen har med mink sagen sat et stort eksport eventyr ud af drift. Eksport indtægter Danmark har så hårdt brug for. Regeringens har fremmet dyremishandling med aflivningsmetoder udført af udenlandsk arbejdskraft, det er uanstændigt.

Havde avlerne selv stået for det, var det blevet humant udført og pelsen kunne måske bruges.

Regeringens handlinger angår hele befolkningen og derfor bør den lytte til folket. At stole blindt på de, der udstikker regler og rammer dur ikke. Det kan ende rigtig galt og mink sagen er et bevis for dette. De kalder det national sikkerhed, tja, vi er ikke i krig, vi er udfordret af en pandemi, eller er vi? Der dør flere af rygning end der dør af COVID-19.

Danmarks statistik angiver 750 dødsfald til dato med COVID-19, svarende til 2,5 pr dag. I alt døde der i 2019 53.958 personer = 148 pr dag. Så dødsfald med COVID-19 ikke af COVID-19 svarer til godt 1,4% i 2020.

Hvert år dør knap 14.000 danskere som følge af rygning, og ca. 900 dør, som følge af udsættelse for tobaksforurenet luft, dette er ca. 25%. 

Rygning er den enkeltfaktor, som har størst betydning for folkesundheden i Danmark.

Nye Borgerliges mistillidsvotum til regeringen er på plads. Mette F’s diktatoriske styre ligger uden for demokratiets regler, også for en mindretals regering. Danmark er kendt i verden som værende et af de bedste lande i verden, netop fordi vores demokrati fungerer. Dette demokrati er Mette F. ved helt at tilsidesætte. Sådan må Danmark ikke blive.

Nye Borgerlige agerer vagthund for demokratiet med vore 4 mandater på tinge.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden

Poul Rand, ved du overhovedet hvad begrebet “demokrati” betyder. Magen til roderi skal man ellers lede længe efter, men det er du garant for.
Du glemmer helt, at Pernille Vermund var ude med både det ene og det andet uden at have sit bagland i orden. Såee.. måske du skulle fare med lempe. Mindst af alt skulle du stoppe med at Nye Borgerlige er garant for andet rod og uklarhed.

J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden

Nu kan vi se Pernille Vermund i det, der kendetegner den populisme som Nye Borgerlige står for. Når lovgivningen er med mig, så skal den forsvares, men er den imod mig, så skal vi ikke tage den alvorlig.
Netop omkring minkproblematikken og hertil Inger Støjbergs lemfældige omgang med lovgivningen.
Minkproblematikken er potentil farlig for mennesker, hvorimod Inger Støjbergs lemfeldighed netop gik ud over nogle mennesker, hvorimod regeringens handling ville gå ud over mennesker, hvis den ikke handlede.
Det vidner ikke om, at medlemmer af Nye Borgerlige tænker særlig dybt. Det kendetegner vel netop medlemmer af populistiske samlinger.

Søren christensen
Søren christensen
1 måned siden

Forlanger, kræver er det der altid bliver ført frem fra NB. Det kunne være befriende at de også kom med reelle forslag.