Onsdag meddelte PostNord sine medarbejdere, at 200 medarbejdere flyttes fra Fredericia over Storebælt til Høje Taastrup. Medlem af Fredericia Byråd, Karsten Byrgesen (D) kalder det for en katastrofe og beder PostNord hjælpe medarbejderne videre omgående.

PostNord er en forretning, men de skal udvise samfundssind mener regions- og byrådspolitiker Karsten Byrgesen.

– Det er en trist sag, som er en kendsgerning for de mange mennesker, der arbejder derude nu, at de skal se sig om efter et nyt job. Jeg mener, hvad PostNord gør og ikke gør, er en forretningsting som jeg ikke kan eller vil mene noget om, siger Byrgesen og kommer med en opfordring til virksomheden:

– Jeg vil dog mene, at PostNord har en helt særlig forpligtelse nu på at få de mange trofaste medarbejdere, gennem mange år, ekspederet videre til andre gode arbejdspladser i Fredericia. De skal i gang med omskole folk nu, og gerne i samarbejde med Fredericia Jobcenter, selvom jeg synes, at de er ineffektive, men det er vel det bedste, vi kan gøre i situationen, og det er den vej rundt, vi skal nu.

Posten er en traditionsrig virksomhed, der af mange sættes i forbindelse med Fredericia, og derfor gør beslutningen om at flytte arbejdspladserne ekstra ondt, mener politikeren.

– Jeg synes, at det er en katastrofe at lukke den nu. Jeg kan ikke se, hvorfor de gør det, men i den verden er der kun en ting, der tæller, og det er økonomi. Virksomheden er jo i sådan en beslutning ligeglade med medarbejderne, og hvis ikke de er, så har de da mulighed for at vise nu, at de har et ansvar over for de mennesker, der har tjent dem godt i mange år. Det kunne sagtens være i samme område; Erritsø, DanmarkC og Taulov. Det koster en større investering fra PostNords side af, og den investering synes jeg, at de skal gøre nu, når de forlader Fredericia. De skal efterlades på en ordentlig måde, mener Karsten Byrgesen, der samtidig slår fast, at de mennesker har tjent virksomheden PostNord godt og derfor fortjener at blive hjulpet godt videre:

– Jeg ved også, at mange af de mennesker, der arbejder derude, er folk med en anden etnisk oprindelse end dansk, og derfor er der en særlig opgave i at sørge for, at de mennesker kommer rigtigt godt videre. Det er folk, der har vist, at de vil Danmark og de vil arbejde for få brød og smør på bordet. Nu skal der sørges for, at de mennesker ikke bare blive afskediget og kastet ud til siden. Derfor skal PostNord vise samfundssind og hjælpe nu. De skal gå i gang med at planlægge med det samme, siger han.

Han køber ikke helt argumentet med de færre breve, for der er kommet mange andre opgaver til for de mennesker, der arbejder hos PostNord.

– Det giver underskud, hvis man driver noget forkert, og hvis man ikke har det, der skal til for, at det bliver synkroniseret, så vil man pege på, at der ikke er tilstrækkeligt med midler til at drive virksomheden videre i nuværende form i Fredericia, og så vil man flytte den i en omkonstruktion som nu. For at lukke kommer ikke på tale, særligt ikke fordi det bliver politisk. Virksomheden har jo tabt milliard efter milliard af de penge, som Norge og Danmark har betalt med skattekroner, og takken er den, at nu fyres medarbejderne i Fredericia. Undskyldningen er, at der er kommet færre breve, måske, men pakkestransporten er eksploderet. Jeg er grundlæggende ked af, at så mange mennesker mister deres arbejde. De har været på arbejde glade og tilfredse, og er taget hjem med noget, der ligner en fyreseddel. De mennesker skal hjælpes, og det skal være så hurtigt som overhovedet muligt. Det skal straks sættes i gang, og alle skal hjælpe. Jeg ser gerne, at de bliver indenfor logistikbranchen, hvor vi mangler en masse arbejdskraft og hænder, og der er massevis af folk i Fredericia nu, så det er bare på med vanten og i gang med at uddanne dem, slutter Karsten Byrgesen.